In onze regio wordt al vanaf eind 19e eeuw voetbal gespeeld.
In onze regio wordt al vanaf eind 19e eeuw voetbal gespeeld.

Voor de laatste keer - ‘Sport brengt vreugde’

Overige sport 616 keer gelezen

HAREN | Erfgoedlokaal ‘Haren ons dorp’ presenteert op zondag 2 april voor de láátste keer de tentoonstelling: ‘Sport brengt vreugde’ in Kring Maasbuurt. Een hommage aan de geschiedenis van het voetbal uit de tweede helft van de vorige eeuw in de regio Oss. Het Erfgoedlokaal is gevestigd in de kloosterboerderij, gelegen naast klooster Bethlehem, Kerkplein 6 te Haren (Oss). 

In onze regio wordt al vanaf eind 19e eeuw voetbal gespeeld. Vanuit het gewone straatvoetbal werd gestreefd om dit voetbal in een beter gestructureerd clubverband te krijgen. Zo ontstonden de eerste voetbalclubjes in de regio Oss. Direct na de tweede wereldoorlog werden nieuwe poging ondernomen om het voetbal nieuw leven in te blazen en langzamerhand kwamen er nieuwe clubs tot stand. In deze tentoonstelling wordt het verhaal verteld van de diverse voetbalclubs die tegen elkaar competitie hebben gespeeld in ‘kring Maasbuurt’.

Entree 2 Euro per persoon. Vrienden van het Erfgoedlokaal en kinderen onder de 12 jaar hebben gratis toegang. Deze tentoonstelling is voor het laatst te bezichtigen op zondag 2 april van 11:00-15:00 uur. Informatie: Voor verdere informatie bezoek de website: www.harenonsdorp.nl.

Uit de krant