Afbeelding

Proeflessen bij langlaufvereniging Bedaf Uden

Overige sport 592 keer gelezen

UDEN | Langlaufvereniging Bedaf Uden biedt veel meer dan, zoals de naam doet vermoeden, langlaufen alleen. Op zaterdag 1, 8, 15, 22 en 29 april zijn er bij de vereniging Bedaf Uden van 11.00 tot 12.00 uur proeflessen voor allerlei sporten: biatlon, target-sprint, rolskiën, cross-skaten, nordic walking en sneeuwfit/fitnesstraining. Hieronder lees je meer over biatlon en target-sprint.

Een groep van zo’n acht atleten traint iedere zaterdagochtend bij Bedaf voor het biatlon en de target-sprint, onder leiding van trainer Marit Pietersen. Bij deze sporten wordt langlaufen of hardlopen gecombineerd met schieten. Voor de schiettraining is een samenwerking aangegaan met Schietsportvereniging Doelbewust uit Uden. De schietvereniging heeft inmiddels twee banen specifiek ingericht om het schieten te kunnen combineren met hardlopen/rolskien. Daarnaast ondersteunen de trainers van Doelbewust voor de specifieke schietvaardigheden.

Uitdagende combinatie
Atleten van de groep hebben het afgelopen jaar deelgenomen aan diverse target-sprint-wedstrijden in Nederland. Hierbij wordt een afstand gerend waarna vijf schijven moeten worden omgeschoten. Nadat dit is gedaan volgen nog één of meerdere ronden met schietbeurten. “Het blijkt een uitdagende combinatie”, zegt Olga de Bruine van de langlaufvereniging. “De inspanningen tijdens het hardlopen maken het niet eenvoudig om de kleine schijven over een afstand van 10 meter om te schieten. Om de trainingsarbeid uit te breiden heeft een aantal leden inmiddels een eigen biatlon wapen aangeschaft.” Ook binnen Bedaf wordt de populariteit van deze sport gezien. “De ambitie is om komend jaar het aantal deelnames aan wedstrijden in het binnenland en buitenland uit te breiden. Omdat we zulke goede faciliteiten hebben, is er voldoende ruimte voor nieuwe leden. Die faciliteiten zijn er dankzij samenwerking met andere sportverenigingen in de regio Uden.”

Jeugdtraining biatlon
Langlaufvereniging Bedaf is er ook voor de jeugd. “We laten de jeugd op allerlei manieren kennis maken met onze mooie langlaufsport. We ontvangen het gehele jaar door schoolklassen en we nemen deel aan de Schoololympiade, een evenement voor basisschoolleerlingen. Deze activiteiten zorgen voor een gestage aanwas van jonge leden die zich aanmelden voor de Jeugdtraining Biatlon. Hierbij wordt langlaufen gecombineerd met schieten met lasergeweren. ’s Winters langlaufen de kinderen op onze klassieke langlaufbaan en zomers op rolski’s. Een afwisselende en speelse training.” De training is geschikt voor zowel basisschoolleerlingen als leerlingen van het voortgezet onderwijs.

Proeflessen
De proeflessen kosten 7,50 euro per persoon per proefles, bij biatlon en target-sprint is dat 10 euro. Wil jij kennismaken met de Nordic sports bij Langlaufvereniging Bedaf? Aanmelden kan bij Ann Ketelaars via 06 2940 5292 en 0413 364 310 of via lessen@bedaf.nu.

Extra activiteiten
Naast de proeflessen zijn er de komende tijd extra evenementen.
Meer informatie is te vinden op www.bedaf.nu.

Uit de krant