Hans Verploeg is Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Hans Verploeg is Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Foto: Medion

Hans Verploeg benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Overige sport 901 keer gelezen

OSS | Hans Verploeg heeft vandaag een koninklijke onderscheiding gekregen voor zijn inzet voor Atletiekvereniging AVOSS’78 en de Nederlandse Atletiekunie. Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans reikte de onderscheiding uit. Hans Verploeg werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Verploeg is door zijn dochter (een zeer verdienstelijk atlete) in aanraking gekomen met atletiek. Sinds 1983 is hij actief voor atletiekvereniging AVOSS’78. Hij was onder andere lid van de Technische Commissie, jury-coördinator bij wedstrijden die de vereniging organiseerde, betrokken bij het opstarten van het clubblad, actief als wedstrijd official, het in goede banen leiden van het materiaalbeheer, het opzetten van het eerste geautomatiseerde administratiesysteem en tot slot heeft hij 17 jaar lang als voorzitter de vereniging geleid. Na ruim 40 jaar heeft Verploeg in het voorjaar afscheid genomen als voorzitter van AVOSS’78.

Nationale inzet
Hans Verploeg was starter tijdens Nederlandse Kampioenschappen en andere nationale wedstrijden. Sinds 2022 is hij door de Atletiekunie aangesteld als opleider en examinator van beginnende starters in Nederland. Namens de Atletiekunie is hij ook actief als wedstrijdofficial (wedstrijdleider, scheidrechter en starter).

Daarnaast is hij ook actief geweest als bestuurder bij Sportstimulering Oss. En was hij lid van de werkgroep Sport!Support, de voorloper van het Sport Expertise Centrum. Hier zette hij zich in om zoveel mogelijk mensen op een laagdrempelige manier aan het sporten te krijgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant