The Wanderers in actie op de voormalige voetbalvelden van Margriet aan het Amsteleind.
The Wanderers in actie op de voormalige voetbalvelden van Margriet aan het Amsteleind.

WK-koorts? Wanderers Cricket Club Oss ziet interesse toenemen

Overige sport 332 keer gelezen

OSS | Het wereldkampioenschap cricket zit erop voor het Nederlands elftal. Na een aantal sensationele optredens, met onder meer winst op topland Zuid-Afrika, keert het team met een goed gevoel huiswaarts. In Nederland is cricket een relatief kleine sport met zo’n 6.000 beoefenaars. Toch waren de prestaties van het Nederlands elftal goed te volgen. Diverse nationale media brachten verslag uit van de wedstrijden, zeker na de stunt tegen titelkandidaat Zuid-Afrika. De laatste twee wedstrijden van de poulefase waren zelfs live te volgen via NOS.nl.

De prestaties en de media-aandacht hebben de sport goed gedaan. De toenemende belangstelling valt ook op bij Wanderers Cricket Club Oss, spelend op Sportpark Amstelhoef. “De aandacht voor dit WK is enorm belangrijk”, begint Ernst-Jan Sjamaar, voorzitter van de cricketvereniging uit Oss. “Cricket is wereldwijd een van de grootste sporten, in Nederland is het slechts bij een klein publiek bekend. Daar is de afgelopen weken verandering in gekomen. Veel meer mensen hebben kunnen zien hoe spectaculair en uitdagend deze sport is. En dat is enorm goed voor de cricketsport als geheel in Nederland. Ook bij ons zijn de eerste mailtjes al binnengekomen van mensen die graag eens kennis willen maken met de sport, ook al zijn ze niet volledig op de hoogte van de regels of hebben het nooit eerder gespeeld. Dat is heel mooi om te zien!”

Ook interesse om eens geheel vrijblijvend kennis te maken met cricket? Ervaring met, of kennis van de sport is niet vereist. Kijk eens op wandererscricketcluboss.nl of stuur een bericht aan info@wandererscricketcluboss.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant