Korfballers DOT winnen van het sterke Victum
Korfballers DOT winnen van het sterke Victum

Korfballers DOT winnen thriller van Victum in Houten

Overige sport 624 keer gelezen

HOUTEN | DOT heeft afgelopen zaterdag de uitwedstrijd bij Victum in Houten weten te winnen. De Osse korfbalvrouwen- en mannen wonnen in een ware thriller met 23-24.

Beide ploegen schoten uit de startblokken. Nadat Mara van de Westelaken, deze wedstrijd goed voor 10 goals, de 5-5 op het scorebord had gezet wist DOT het initiatief door te zetten. Via de 5-6 van Naomi Hommeles, de 6-7 van Auke Verwer, de 6-8 van de sterk spelende Levi Sperling en wederom Naomi Hommeles wist DOT uit te lopen naar 6-9, de wedstrijd was toen 10 minuten aan de gang. Victum leek wakker geschrokken en kwam beter in de wedstrijd, beide ploegen zochten de kleedkamers op met een ruststand van 15-12 in het voordeel van Victum.

De tweede helft was duidelijk in het voordeel van DOT. Via een 20-20 tussenstand wisten de Ossenaren, in een bloedstollende eindfase, een voorsprong van 22-24 af te dwingen. Victum wist nog een maal de korf te vinden (23-24) maar miste met nog 10 seconden op de klok de kans op de gelijkmaker.

DOT 1 wint met 23-24 dankzij de tactiek van coach van Kemenade, de doelpunten van de dames en de organisatie vanuit de mannen.
Volgende week treft DOT in eigen hal het nog puntloze Viking.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant