VIOS/Spes kan het thuisvoordeel in de play-offs nagenoeg niet meer ontgaan.
VIOS/Spes kan het thuisvoordeel in de play-offs nagenoeg niet meer ontgaan. Foto: VIOS/Spes

VIOS/Spes pakt thuisvoordeel in play-offs na ruime zege op Be Quick

Overige sport 791 keer gelezen

NULAND | VIOS/Spes kan het thuisvoordeel in de play-offs niet meer ontgaan na een knappe uitoverwinning op nummerdrie Be Quick. In Nuland won de ploeg van coach Niels Schallenberg met 17-21. 

VIOS/Spes kwam vroeg op voorsprong, maar tot 13-14 slaagden de Limburgers er niet in om echt uit te lopen. In de tweede helft volgde echter een goede fase van de gasten, die de marge vergrootten naar 14-17 en uiteindelijk een 17-21 overwinning pakten. Met nog vier wedstrijden te gaan, staat VIOS/Spes zes punten voor op De Korfrakkers en Be Quick (gedeeld nummer 3) en kan zodoende het thuisvoordeel in de play-offs bijna niet meer ontgaan. Schallenberg: “Na de kerst hebben we vier belangrijke wedstrijden op rij gewonnen. We scoren ook vier keer meer dan 20 doelpunten. Dat komt doordat iedereen weer makkelijk scoort en dan zijn we erg moeilijk te verslaan. We gaan nu met een grote glimlach de carnaval in en gaan ons daarna klaarmaken voor de play-offs.”

Play-offs en finale
In de play-offs speelt de nummer 1 tegen de nummer 4, en treft de nummer 2 de nummer 3. Er wordt gespeeld volgens een ‘best of three’, waarbij het thuisvoordeel voor de nummers 1 en 2 is. De play-offs zijn op zondag 24 maart (in Gennep), zondag 31 maart en indien nodig op dinsdagavond 2 april. De winnaars van de play-offs plaatsen zich voor de finale op zaterdag 6 april in de Maaspoort in Den Bosch.

VIOS/Spes kan het thuisvoordeel in de play-offs nagenoeg niet meer ontgaan.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant