Sieb Stiemer (midden) stootte 15,76 meter ver en werd zo overtuigend Nederlands kampioen.
Sieb Stiemer (midden) stootte 15,76 meter ver en werd zo overtuigend Nederlands kampioen. Foto:

Ossenaar Sieb Stiemer is Nederlands kampioen kogelstoten

Overige sport 1.094 keer gelezen

OSS | Sieb Stiemer uit Oss is tijdens het NK indoor atletiek Nederlands kampioen geworden bij het onderdeel kogelstoten voor mannen U18. Met een stoot van maar liefst 15,76 meter stootte hij bijna 1,80 meter verder dan de nummer twee. Rens Schuurmans, eveneens uit Oss, behaalde een mooie vijfde plaats. 

Dat is een zeer goede prestatie voor dit Osse sporttalent, die tot januari 2024 nog voor AV OSS’78 uitkwam en daar ook de basis heeft gelegd voor zijn hopelijk nog mooie atletiekcarriere. Om zich verder te ontwikkelen en te specialiseren op de werponderdelen, heeft Sieb de overstap gemaakt naar Prins Hendrik in Vught. Maar als assistent jeugdtrainer blijft Sieb toch verbonden aan AV OSS’78, waar hij ook nog één à twee keer in de week zijn eigen training afwerkt.

Rens Schuurmans behaalde met een PR van 13,33 meter de vijfde plaats bij het kogelstoten voor mannen U18. Rens heeft, net als Sieb, vanaf januari de overstap gemaakt naar Prins Hendrik, maar traint ook nog één keer per week in Oss bij de club waar hij jaren actief is geweest. Rens richt zich op het NK meerkamp indoor volgende week in Apeldoorn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant