Levana Kraus en haar paard Kolkide.
Levana Kraus en haar paard Kolkide. Foto:

Osse Levana Kraus is Brabants Kampioen paardrijden

Overige sport 3.938 keer gelezen

OSS | De Osse Levana Kraus is op zondag Brabants Kampioen geworden bij het KNHS paardrijd toernooi op het onderdeel springen. Dat terwijl haar paard Kolkide niet lang geleden nog beviel.

Voordat deelnemers mee mochten doen moesten zij eerst selectiewedstrijden rijden waar ze selectiepunten mee konden halen. Het was nog even spannend of Levana wel aan de verplichte drie selectiewedstrijden zou komen, maar gelukkig kwam dat net goed door aan de laatste drie wedstrijden mee te doen. Daar wist ze voldoende punten te behalen om mee te mogen doen aan de kampioenschappen.

Geluksgetal
Leavana deed vol zelf vertrouwen mee. Van de 40 deelnemers startte ze als 34ste. Haar eerste rondje was foutloos en dus kon ze zichzelf en haar paard Kolkide klaarmaken voor de barrage waar ze als 18de van start moest. Toen wist ze het zeker. “Het is de 18de, ik ben als 18de en ik ben 18 jaar.” De snelste tijd stond op een gegeven moment op 33 seconden, maar Levana wist daar nog onder te komen met slechts 31 seconden.

Veulen gekregen
Dit alles ondanks dat haar paard Kolkide in juni nog een veulen kreeg, waardoor ze al een hele tijd niet meer gereden had. In november was haar veulen afgespeend en kon ze weer langzaam beginnen met trainen en wedstrijden.

Nederlandse Kampioenschappen
Levana heeft zich met deze winst ook geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen op 23 maart in Ermelo en The Dutch Masters indoor horse show op 9 maart in de Brabanthalen in Den Bosch.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant