Tennisvereniging Helios is ook enthousiast over het plan en maakt graag ruimte voor de padelhal.
Tennisvereniging Helios is ook enthousiast over het plan en maakt graag ruimte voor de padelhal. Foto: Leon Voskamp

Plan voor padelhal op sportpark Rusheuvel positief ontvangen

Overige sport 2.384 keer gelezen

OSS | De gemeente ziet wel iets in het idee van een particuliere initiatiefnemer om op het gemeentelijke sportpark Rusheuvel in Oss een padelhal te bouwen en exploiteren.

Tennisvereniging Helios werkt mee aan het initiatief. Zij hebben momenteel meerdere tennisbanen op het sportpark en zijn bereid drie van die banen, achter de tennishal, op te heffen om plek te maken voor de padelhal. Helios en de initiatiefnemer gaan ook samenwerken om gezamenlijke activiteiten te organiseren.

De gemeente vindt een padelhal een interessante toevoeging aan het sportaanbod op het sportpark Rusheuvel en binnen de gemeente Oss. Zij willen bestaande sportaccommodaties ook openstellen voor mensen die niet binnen verenigingsverband sporten.

De gemeente verwacht dat tennisverenigingen nauwelijks last zullen hebben van een commerciële concurrent. Zij wijzen erop dat de padelhal in Sportcentrum Berghem ook niet heeft geleid tot minder aanwas bij de tennisverenigingen daar. Deze padelhal moet echter in de toekomst wijken voor woningbouw.

De huidige tennishal is bij de gemeente ook in beeld voor eventuele aanpassingen, maar deze wordt door de initiatiefnemer niet geschikt bevonden voor padel. Het plafond zou te laag zijn.

Voordat het zover is moet het bestemmingsplan wel nog worden gewijzigd en moeten er ook nog andere procedures worden doorlopen. Zo wordt er nog een openbare selectieprocedure opgezet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant