Afbeelding

Ontdek het roeien als ideale buitensport op 6 April tijdens de Open Dag van Aross

Overige sport 262 keer gelezen

OSS | Roeivereniging Aross houdt op zaterdag 6 april een open dag om geïnteresseerde kennis te laten maken met de roeisport.

“Op zondag met de boot lekker op de koffie bij Moeke Mooren of liever die toertocht op de Vecht? Anderen worden echt fanatiek en roeien De Elfstedentocht, marathons of (inter)nationale wedstrijden. Aross biedt voor ieder wat wils”, aldus de vereniging. “Roeien is een sport voor jong én (heel) oud, individueel of als team, en is niet blessuregevoelig. Je traint er allerlei spiergroepen mee, zoals benen, armen, rug en buik. En dat alles heerlijk in de buitenlucht en op het water.”

Kennismaken
Tijdens de Open Dag kan iedereen vanaf 11 jaar deelnemen aan een workshop van een uur. Hierbij kun je, na een korte uitleg op een roeimachine en op het vlot, ook meteen al met een paar ervaren roeiers het water op. De Open Dag vindt plaats bij de Osse Roeivereniging Aross aan de Ossestraat 13 en duurt van 11.00 tot 14.00 uur.

Gratis proeflessen
Na de Open Dag kun je deelnemen aan drie gratis proeflessen. “De smaak te pakken? Dan delen we instructieploegen in die zeven weken betaald les krijgen van ervaren leden”, aldus de vereniging. “Heeft het roeivirus je hierna echt gegrepen, dan pas word je lid bij Aross en kun je kiezen voor roeien met een recreatief karakter of meer competitief. Er wordt veel in vier-persoons boten geroeid, maar ook in achten, tweetjes of in een skiff.” Zie voor meer informatie www.aross.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant