Afbeelding

Bullpower Bootcamp biedt obstakeltraining aan op sportpark Amstelhoef

Overige sport 745 keer gelezen

OSS | Op sportpark Amstelhoef in Oss worden vanaf nu ook bootcamps gegeven. David Sieben van Bullpower Bootcamp heeft op het sportpark zijn nieuwe trainingslocatie aangelegd.

“De eerste lessen zijn gestart”, vertelt Sieben. “Het is een combinatie van bootcamp en obstakeltraining. Bootcamps werden al langer aangeboden, maar obstakelracen (OCR) is helemaal nieuw. Het is een sport die je op de proef stelt.” Sieben benadrukt de 5 S’en binnen obstakelracen: strength, speed, stamina, skills en spirit. “Het is een geweldige combi om op een uitdagende manier fit te worden.”

Sieben liep zelf in 2014 zijn eerste obstakelrun en hij was helemaal verkocht. “Na twee jaar funruns werd het tijd voor het serieuze werk”, aldus Sieben. Tussen 2017 en 2023 nam hij deel aan vier EK’s en vier WK’s in zijn leeftijdsgroep. In 2022 werd hij Nederlands Kampioen M40 tijdens het eerste NK OCR. Toch blijft de mooiste prestatie tijdens het EK Italië op de Short course, het behalen van een vijfde plek op een erg lastig en uitdagend parkour. “Daar waar soms meer dan de helft niet lukt om de finish te halen geeft het zo’n kick als het je wel lukt.”

“We trainen op kracht, snelheid en conditie en daarnaast specifieke vaardigheden en doorzettingsvermogen”, legt Sieben uit. “Spinning wheels, monkey snake en ninja rings zijn enkele voorbeelden van te overwinnen obstakels. De lessen voor volwassenen zijn al gestart en na de zomer starten er ook lessen voor jongeren van 8 tot en met 15 jaar.” Zaterdag 13 april is er een open dag waar je kennis kan maken tussen 12.00 uur en 16.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant