Oirschot Vooruit - HVCH. (Foto: Ruud Schobbers)

1C: Derde winst op rij voor HVCH, TOP en Rhode winnen ook, gelijkspel Prinses Irene

Voetbal 2.549 keer gelezen

HVCH heeft door de derde overwinning op rij de aansluiting met de middenmoot in de eerste klasse C gevonden. Ook TOP en Rhode deden goede zaken. Prinses Irene moest genoegen nemen met een punt.

HVCH is bezig aan een goede serie en het vertrouwen bij de Heeschenaren is terug. De laatste drie wedstrijden werden gewonnen en bovendien werd telkens de nul gehouden. De 0-2 overwinning op Oirschot Vooruit werd afgedwongen door een goede eerste helft. Tom Hekerman opende al na drie minuten de score, kort voor het rustsignaal verdubbelde Jordy Veld met een vrije trap de stand. Tussendoor liet HVCH meerdere kansen liggen om eerder op 0-2 te komen. In de tweede helft verliep het moeizamer en dat kwam mede door het slechte veld. Daarbij kwam ook nog dat spits Lars van Lee uitviel met een hoofdblessure (vier hechtingen).

TOP - Brabantia 2-0
Het was geen hoogstaande wedstrijd zondagmiddag tussen TOP en Brabantia. Een wedstrijd met amper kansen en uiteindelijk twee doelpunten. Tobi Steeg (voor rust) uit een scrimmage en Metin Alkir in de tweede helft met een 'Arjen Robben-achtig' doelpunt beslisten het duel in TOP's voordeel. De grootste kans voor Brabantia was een penalty. TOP-doelman Jeffrey Vendrig keerde de inzet echter. Niet voor het eerst dit seizoen overigens.

Woezik - Prinses Irene 1-1
Prinses Irene heeft aan het uitduel bij Woezik een punt overgehouden. Zeker de eerste helft maakten de gasten indruk. Een prachtig afstandsschot van Rody van Schijndel leverde de snelle 0-1 op. "We durfden te voetballen en creëerden kansen. Het enige wat we vergaten, was om de tweede goal te maken. Jammer dat we ons niet hebben beloond", aldus Ronny Everaerts, interim-trainer van Prinses Irene. Na rust een beter Woezik dat op jacht ging naar de 1-1. De thuisploeg kreeg ook kansen, zoals Jesse Vreman, maar zijn penalty ging ver naast. Aan de andere kant had Rolf van den Boogaart pech dat zijn inzet op de paal belandde. Zeven minuten voor tijd viel dan toch de niet onterechte 1-1. Voormalig TOP-speler Stijn Rambach kreeg uit een scrimmage de bal voor zijn voeten en schoot raak. In de absolute slotfase was er nog een kans op de 1-2, maar die goal viel niet meer. Everaerts: "Jammer dat de gelijkmaker nog zo laat viel, maar hij hing wel in de lucht. Ik heb vandaag wel positieve dingen gezien. Als we dit niveau van de laatste wedstrijden ook de komende duels kunnen laten zien, dan heb ik er vertrouwen in."

FC Tilburg - Rhode 1-2
Een gestolen overwinning van Rhode. De Tilburgers waren voor rust heer en meester en lieten na de 1-0 voorsprong uit te bouwen naar 2-0 of 3-0. In de tweede helft was het Rhode dat beter in de wedstrijd kwam en door een schot van Mark van der Zanden op gelijke hoogte kwam. Een penalty van Daan van Dinten leverde de 1-2 op. "Met deze winst zijn we zeker niet ongelukkig", aldus coach Theo van Lieshout. "Het spel was niet best, maar het resultaat is heilig. Het staat in deze klasse dicht bij elkaar en dus waren deze drie punten zeer welkom."