TOP won van Woezik. (Foto: TD)
TOP won van Woezik. (Foto: TD)

1C: TOP-trainer geniet van zijn ploeg, Berghem Sport dankzij jonkies naar punt

Voetbal 1.696 keer gelezen

TOP boekte een belangrijke overwinning op Woezik en blijft zodoende de bovenste ploegen in de eerste klasse C in het spoor. Berghem Sport pakte een punt bij Brabantia en daar was niet ontevreden mee.

TOP - Woezik 3-1
Voor TOP was een overwinning op Woezik noodzakelijk om mee te blijven doen voor de bovenste plaatsen in 1C. Tegenvaller voor trainer Bas Gösgens was echter dat op zondagmorgen zowel Dion van den Elzen als Sven Quint zich ziek afmeldden. “Dan is het puzzelen, maar dat werd goed opgelost. Dankzij de uitstekende samenwerking met TOP zaterdag en de JO19 die ons perfect helpen”, aldus Gösgens. De Bosschenaar zag dat zijn elftal via Aram Pusters op voorsprong kwam. In de 46ste minuut was het Woezik met de 1-1, waarna Stan van Dolleweerd het op z’n heupen kreeg. Zowel bij de 2-1 van Joeri Cuppen als de 3-1 van Pusters was de middenvelder de assistgever. Gösgens: “Ik zag vandaag zoveel plezier bij de jongens. De groep is naar elkaar toegegroeid en er zit een echt gunfactor bij de jongens. De groep is jong en we hebben niet zo’n hele brede selectie, dus we moeten niet teveel jongens kwijtraken door blessures. Maar als we alles fit houden, dan gaan we lekker bovenin meedraaien.”

Brabantia - Berghem Sport 1-1
Berghem Sport heeft aan het uitduel met Brabantia een punt overgehouden. Trainer Willem van der Burgt was tevreden met het 1-1 gelijkspel. “Brabantia was de bovenliggende partij aan de bal. Een sterke ploeg met voorin jongens die je bijna niet van de bal krijgt. Toch is het ons redelijk goed gelukt om ze weg te houden van onze goal.” De Berghemnaren kwamen vijf minuten voor tijd op 0-1. Een aanval waarbij zowel de man van de assist als de doelpuntenmaker uit de eigen jeugd komt. Jip van de Camp was de aangever, Robin Geraedts maakte het karwei koelbloedig af door de benen van de keeper. Voldoende voor de winst was het niet, want de Eindhovenaren sloegen vlak voor tijd alsnog toe: 1-1. Ook viel nog bijna de 2-1, maar dat werd Berghem Sport bespaard door knap keeperswerk.

Eerste klasse C:
Brabantia - Berghem Sport 1-1
TOP - Woezik 3-1
EFC - Alverna 2-0
Nemelaer - Best Vooruit 4-2

1. HVCH 7-17
2. EFC 7-16
3. FC Eindhoven AV 7-15
4. Alverna 8-15
5. TOP 7-12
6. Nemelaer 7-11
7. Best Vooruit 8-10
8. Woezik 8-10
9. Berghem Sport 8-10
10. Erp 7-8
11. Brabantia 9-8
12. Leones 7-7
13. NEC 7-2
14. Rhode 7-1

Nemelaer - EFC (donderdag)
Alverna - TOP
HVCH - EFC
NEC - Nemelaer
Berghem Sport - Rhode
Best Vooruit - Erp
FC Eindhoven AV
Woezik - Brabantia

Uit de krant

Uit de krant