SBV - Wadenoijen. (Foto: Leon Voskamp)

5B: Maaskantse Boys blijft medekoploper, Ruwaard, SBV en OKSV stellen teleur, MOSA’14 boekt winst

Voetbal 954 keer gelezen

Maaskantse Boys gaat mogelijk als medekoploper de winterstop in. De mannen van trainer Maurizio Atzeni boekten een zwaarbevochten 3-2 overwinning op DSS’14. In dezelfde vijfde klasse B vallen Ruwaard, OKSV en SBV tegen. MOSA’14 klom op de ranglijst door een 1-4 winst op RKVSC.

Maaskantse Boys - DSS’14 3-2
De drie goals van Maaskantse Boys waren volgens trainer Maurizio Atzeni allemaal fantastisch. “Doelpunten die vielen uit goede aanvallen over wel vijf of zes schijven. Het was alleen nog maar een kwestie van binnen tikken.” Na 13 minuten was het Andy van Schijndel met de 1-0. Na een half uur was het weer gelijk, waarna Marcel Kiszko kort voor rust er 2-1 van maakte. Clint van Creij leek de wedstrijd na 65 minuten in het slot te gooien, maar zo’n 5 minuten later was het weer spannend: 3-2. Daar bleef het bij en MKB blijft daardoor medekoploper in de vijfde klasse B. Lees later deze week op Kliksport een interview met Atzeni.

RKVSC - MOSA’14 1-4
RKVSC is de grootste teleurstelling van deze klasse. Eigenlijk tegen het arrogante aan werden voor aanvang van het seizoen de titelaspiraties uitgesproken. Op het veld laat de ploeg uit Velddriel echter bar weinig zien. MOSA’14 stond niet hoog op de ranglijst, maar nam eenvoudig drie punten mee naar Oijen. Het waren de gasten die de eerste kansjes van de wedstrijd kregen, maar de thuisploeg die als eerste scoorde. De eerste kans van RKSVC in de 19e minuut was direct raak. Op slag van rust tekende Stan Koenders voor de gelijkmaker. Na een ruim uur kopte Sander Jansen de 1-2 binnen uit een corner. Direct daarna werd Tom van Loon diep weggestuurd. Oog in oog met de piepjonge keeper van RKVSC (15 jaar) rondde hij beheerst af. Topscorer Robin Blokland tekende voor het slotakkoord: 1-4.

SBV - Wadenoijen 1-2

SBV blijft tegenvallend presteren dit seizoen. Door de 1-2 nederlaag tegen Wadenoijen staan de Harenaren slechts elfde. De nederlaag tegen Wadenoijen was onnodig. Het waren de gasten die al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwamen. Daarna golfde het spel op en neer zonder grote kansen. SBV had na rust een overwicht. Uit een corner viel echter de 0-2. Giel van de Camp maakte nog wel de aansluitingstreffer, maar ondanks dat de ploeg van trainer Sander Strik meer balbezit had, bleef het bij die stand.

SBV-aanvaller Kevin Heijnen. (Foto: Leon Voskamp)

Hedel - OKSV 4-1
Het komt OKSV niet verkeerd uit als de eerste competitiehelft per vandaag is afgelopen. De ploeg van trainer Freek Toren kampt met flink wat blessures. Hedel was vandaag een maat te groot. Met rust stond het 2-0. Toren paste in de rust wat wisselingen toe, zodat zijn ploeg wat verder naar voren kwam te spelen. Na een paar minuten in de tweede helft schoot Perr Hidding een vrije trap tegen de touwen: 2-1. Daarna volgde een discutabel moment. Toren: “Drie minuten later floot de scheidsrechter -achteraf hoorde ik voor verkeerd coachen- en wees met zijn arm de kant op richting het doel van onze tegenstander. Een vrije trap voor ons. Een tegenstander wilde tijdrekken en tikte de bal een paar meter terug. Hun spits ging door, scoorde en het doelpunt werd goedgekeurd. Al onze spelers waren al naar voren gelopen omdat de beste man van ons de vrije trap gaf. Ondanks dat we geen aanspraak maakte op een punt of overwinning is dit toch wel een kantelpunt.”

Ophemert - Ruwaard 5-0
Ruwaard begon met zo’n mooie ambities aan het nieuwe seizoen. Qua prestaties valt het echter tegen wat de Ossenaren laten zien. Na de 5-0 nederlaag tegen Ophemert blijft Ruwaard laatste en daar is uiteraard niemand binnen de club blij mee.