Afscheid Rick Reijs en Frank Vos.

5B: Geen titel voor DESO, OKSV neemt met winst afscheid van ervaren spelers, Van Outvorst scoort laatste SBV-goal ooit

Voetbal 1.802 keer gelezen

Wadenoijen heeft vandaag de titel gepakt in de vijfde klasse B. De 4-0 winst op HRC’14 leverde de titel op. Omdat DSS’14 met 2-1 van Hedel won, eindigde die ploeg voor DESO als tweede op de ranglijst. De Ossenaren gaan zich nu opmaken voor de nacompetitie om promotie naar de vierde klasse.

MOSA’14 - Maaskantse Boys 5-4
De laatste wedstrijd van Maurizio Atzeni als hoofdtrainer van Maaskantse Boys werd een 5-4 nederlaag bij MOSA’14. Na enkele kansen over en weer was het MOSA’14 die de score opende via Luuk de Vos op een voorzet van Robin Blokland. De 2-0 en 3-0 waren van Tom van Loon. Op slag van rust scoorde de bezoekers via Jeffrey van den Hurk de 3-1. Direct na rust kwam de spanning terug door de 3-2 van Dennis Wijgers. Na ruim een uur werd het gelijk toen Jurre Bongers bij de eerste paal binnenkopte. De gebroeders Koenders zorgden uiteindelijk voor de Oijense overwinning. Een kwartier voor tijd werd invaller Stan Koenders weggestoken en hij rondde netjes af: 4-3. Via Bongers werd het nog 4-4, maar het slotakkoord was voor Roy Koenders die alert reageerde toen de doelman een bal losliet.

Ruwaard - SBV 4-1
Ruwaard is als tiende geëindigd in 5B door een 4-1 winst op SBV. Het was de laatste wedstrijd in de clubhistorie van de Harense voetbalvereniging, die volgend seizoen samengaat met Ulysses. Jordy van Outvorst gaat de geschiedenisboeken in als laatste doelpuntenmaker in een competitiewedstrijd. Het betekende ook het afscheid van Sander Strik als hoofdtrainer, hij gaat verder bij de jeugd van Margriet. Collega Eugene Geenen van Ruwaard gaat op zoek naar een nieuwe club.

OKSV - RKVSC 2-1
Een rechtstreeks duel om de laatste plaats in de vijfde klasse B. OKSV won met 2-1 en zorgde ervoor dat RKVSC met de rode lantaarn de vakantie ingaat. David Megens zette voor rust de stand op 1-0. Een kwartier na rust viel de 1-1, maar Megens reageerde drie minuten later met de 2-1. Trainer Freek Toren: “Hij speelde uiteraard een belangrijke rol in de overwinning. Na de 2-1 hebben we goed verdedigd en heeft iedereen geknokt om niet laatste te eindigen. Mooi dat dit is gelukt. Zo konden Rick Reijs en Frank Vos een afscheidswissel krijgen.” En zo eindigde OKSV dus als twaalfde. “We speelden natuurlijk om niet laatste te worden en dat is gelukkig gelukt. Daar zag het lange tijd in de competitie niet naar uit. Maar de afgelopen weken hebben we punten gepakt. Door het jaar heen hebben we ook goede wedstrijden gespeeld maar pakten we geen punten. Nu aan het einde wel. Dat geeft vertrouwen naar volgend seizoen.”