HBV Beers heeft uitgesproken ambities voor het komende seizoen.
HBV Beers heeft uitgesproken ambities voor het komende seizoen. Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl
vierde klasse H

‘Wij gaan voor een plek bij de eerste vijf’

Voetbal 1.653 keer gelezen

BEERS | De vierde klasse H is een wat lastig te voorspellen klasse, met een wat gewijzigde indeling ten opzichte van vorig jaar en een vertegenwoordiging van alle Kliksport-regio’s. HBV is ambitieus, SIOL wil vooral stappen zetten.

Het uit de vijfde klasse gepromoveerde HBV Beers wil bovenin meedoen en kende een goede voorbereiding, al verloor de promovendus afgelopen zondag ruim bij buurman Hapse Boys (5-1). Door enkele opvallende uitslagen in de oefenwedstrijden en districtsbeker (waaronder dubbele cijfers tegen VCA) geldt HBV zelfs als een outsider in deze sterk bezette klasse. “We kenden in Haps een complete offday. De wedstrijd werd gespeeld op een bijveld en dat leverde één groot glibberfestijn op. Dat mag echter geen excuus zijn. Hapse Boys deed het goed en ze hebben ons op ons nummer gezet. Dat voelt nu niet fijn, maar het is tegelijkertijd een mooie wake-upcall voor veel spelers. Als trainer kun je hier iets mee. Als wij iedereen fit kunnen houden, willen wij meedoen om een plek bij de eerste vijf”, vertelt trainer Luciën Roeffen. 

‘We zetten stappen’
Diezelfde ambitie zal er niet zijn bij SIOL, waar Peter ten Haaf aan zijn tweede periode als hoofdtrainer begint. “De uitslagen in de beker hadden niet gehoeven, maar we zetten stappen met elkaar. We weten dat we weer wat op te bouwen hebben en ik zie progressie. De organisatie staat, spelers worden fitter en vinden elkaar steeds makkelijker. Dat is het belangrijkste.”
SIOL en HBV treffen in klasse 4H de streekgenoten SES, Juliana Mill, Achates en SV Milsbeek, maar er zijn ook trips naar Herpinia, SCMH, FC de Rakt en Achilles Reek. Titelfavorieten zijn Cito en Festilent.

Programma vierde klasse H:
Achilles Reek        -         Juliana Mill
VV Gassel        -         SES
HBV        -         Achates
SV Milsbeek        -         Herpinia
NLC ‘03        -         SCMH
FC De Rakt        -         Festilent
RKSV Cito        -         VV SIOL

Uit de krant

Uit de krant