Boerdonk trok aan het langste eind in de derby. Foto: Henri van Alphen

5E: FC Uden geeft visitekaartje af. Boerdonk wint Veghelse derby; Ook dikke winst DWSH ‘18

Voetbal 1.262 keer gelezen

Monsterscore voor FC Uden.

FC Uden, waar trainer Jeroen van Kampen een nieuw gezicht is in deze regio, liet weinig heel van WHV. Al in de 4e minuut was het raak: 1-0 door Faruk Polat. Via doelpunten van Marco van de Pol, Bora Kaya en nogmaals Faruk Polat was het bij rust 4-0. Na rust was het nog immer eenrichtingsverkeer richting WHV doel. Via doelpunten van Stan van der  Zanden (2)  Marco van de Pol en Stijn Vermeij werd het arme WHV teruggestuurd naar Loosbroek met een 8-0 aan de broek.

Derby voor Boerdonk.

Boerdonk was 90 minuten de betere ploeg in de derby tegen Keldonk en had al voor rust afstand moeten nemen. Dit gebeurde niet door het missen van zeker 5 goede kansen. De 1-0 was van Jordy van Schijndel die het van dertig meter probeerde. De bal leek houdbaar, maar ging toch onder Jeppe van de Kerkhof door tegen het net. In de tweede helft probeerde Keldonk wat meer druk uit te oefenen, maar dit leverde weinig kansen op. Boerdonk besliste in de 85e minuut de wedstrijd via een terechte penalty nadat Daan Dortmans werd neergehaald. Roel van Alphen voltrok het vonnis: 2-0.

OKSV verliest van Nederwetten.
Op bezoek bij Nederwetten moest OKSV in een matige pot de punten aan Nederwetten laten. Nederwetten is dit jaar weer in de regio Uden-Veghel-Oss ingedeeld na vorig jaar in de Kempen actief te zijn geweest. OKSV wil met Freek Toren en een jonge selectie naar de bovenste helft van de 5e klasse klimmen dit seizoen. De wedstrijd speelde zich af op het trainingsveld van Nederwetten vanwege de renovatie van het hoofdveld.
OKSV kwam nog op voorsprong door doelpunten van Perr Hidding en Dirk van Dinther. Nederwetten scoorde 1 keer voor de pauze via Dennis van Es zodat er een 1-2 voorsprong voor OKSV was na 45 minuten. De tweede helft was Nederwetten de bovenliggende partij en via 2x Dennis van Es en Joey Ruhl werd het 4-2 voor de thuisploeg.

VCO wint van SV Olland.

Mario van Berkom staat al weer enige jaren aan het roer bij VCO en er zijn wel degelijke stappen gemaakt op het sportieve vlak. In de nieuwe competitie richt VCO zich op het linker-rijtje. De start is er in ieder geval want in een op-en-neer gaande wedstrijd werd gewonnen van SV Olland. Bij rust was het nog 0-0 maar beide ploegen hadden kansen voldoende gehad om de score te openen. Na rust kwam VCO in de 60e minuut in de omschakeling op voorsprong toen Roel Hoevenaars alleen voor de keeper werd gezet en het net wist te vinden. 10 minuten later kon Thomas van Lieshout op eigen houtje de verdediging omzeilen en maakte hij de 2-0. In blessuretijd kwam SV Olland nog op 2-1, maar daar bleef het bij.

DWSH ‘18 opent uitstekend.

DWSH’18 kende weinig problemen met Fiducia. In Wilbertoord begon de thuisploeg in een 4-3-3 opstelling. Na een aftastend begin viel de 1-0 in de 25e minuut.  Een corner werd gemist door de keeper en daarna binnengekopt door aanvoerder Tom Verheijen. In de 45e minuut een penalty voor de DWSH ‘18. Wout Jans schoot onberispelijk raak. Direct daarna nog een corner en weer is het raak: 3-0 door Math van de Straaten. Na rust scoorde Fiducia de 3-1, maar al snel schakelde DWSH ‘18 een tandje bij. Wout Jans tikte een afvallende bal binnen na een vrije trap. Fiducia kon niet meer terugvechten en via Teun Jilessen werd het uiteindelijk 6-1

Odiliapeel wint in slechte wedstrijd.

In een wedstrijd die geen winnaar verdiende won Odiliapeel van Elsendorp. De 1-0 viel voor rust via een eigen doelpunt van Dave Bouw. In de tweede helft was het Luke van de Pol die op de 16 meter onverwacht de bal voor de voeten kreeg maar wel doeltreffend in de benedenhoek raak schoot en daarmee de punten voor Odiliapeel veilig stelde.