Vrije Trap Duane Villanueva (Keldonk) Foto: Henri Maas

5E: Keldonk verslaat Nederwetten, Driepunters voor Odiliapeel, DWSH ‘18 en FC Uden

Voetbal 683 keer gelezen

Kansloos verlies WHV
WHV kon ook de tweede wedstrijd geen vuist maken. De bezoekers uit Wilbertoord leidden bij rust al met 0-3 in een eenzijdige wedstrijd volgens Koen van Berlicum, coach van DWSH ‘18. Voor DWSH ‘18 scoorden in het eerste bedrijf  Teun Jilessen, Math van de Straaten en Sven Kuipers. Na rust was het nogmaals Sven Kuipers met de 0-4 en Teun Jilessen die met een mooie krul in de verre hoek de 0-5 eindstand bepaalde.

Keldonk wint van Nederwetten
In Keldonk was het spel de 1e helft niet echt hoogstaand. Keldonk was de bovenliggende partij maar echt grote kansen leverde dit niet op. Slordig verdedigen van Nederwetten leidde wel tot kansjes voor Keldonk maar ook hier ging de ploeg slecht mee om. Een vrije trap van Duane Villanueva werd door de Nederwetten goalie uit de hoek getikt. In de tweede helft bleef het rommelig en het tempo laag. Vlak na rust trof Nederwetten de lat. Hierna een sterkere fase van Keldonk. In de 67e minuut was het Villanueva die scoorde in de rebound nadat zijn 1e inzet via keeper en paal terug voor zijn voeten viel: 1-0.
Hierna kwam Nederwetten opzetten en een uitgelezen mogelijkheid op de 1-1 werd gemist in de 75e minuut. Een minuut later was er de 2 gele kaart voor Rob Voets en dus moest  Keldonk met 10 man verder. Het werd nog wel hachelijk voor het Keldonk doel maar Jeppe Kerkhof stond zijn mannetje en hield de nul.

FC Uden wint eenvoudig, hattrick Tim van Schadewijk
Jeroen van Kampen zag zijn ploeg een prima 1e helft spelen en de 0-1 voorsprong tegen OKSV was dan ook terecht. Het doelpunt kwam van Tim van Schadewijk. Na rust een iets beter OKSV dat via een penalty op gelijke hoogte kwam.
FC Uden pakte de draad weer op en liep gemakkelijk uit naar 1-4 door doelpunten van Faruk Polat en nog 2 maal Tim van Schadewijk.

Odiliapeel wint wederom
6 uit 2 voor Odiliapeel na een terechte winst bij SV Olland. In het eerste deel was het zoeken voor Odiliapeel hoe het veel met de lange bal spelende Olland te bestrijden. Na een half uur lukt het beter om er onderuit te voetballen en Mitchell van Roosmalen kon de 0-1 aantekenen. Lang kon Odiliapeel er niet van genieten want Stefan Erven maakte 2 minuten later de 1-1 namens de thuisploeg. Na rust herhaalde dit zich: Opnieuw kwam Odiliapeel op voorsprong door Wouter Smits maar direct erna sloeg SV Olland weer toe door Stefan Erven: 2-2. De ruimtes werden groter volgens trainer Fred Donkers en Odiliapeel ging hier beter mee om. In de 80e minuut viel de 2-3 door Mika Rutten en niet veel later was het Jurre Berfelo met de 2-4 doordat Mika Rutten een intelligent overstapje in huis had.

Verlies voor Boerdonk
Boerdonk kon de winst in de 1e speelronde tegen Keldonk geen vervolg geven tegen het taaie Elsendorp. Coach Johan Strouken zag dat zijn ploeg niet de flair van vorige week toonde. “Een gelijkspel was terecht geweest” volgens Strouken, “maar in voetbal krijg je niet altijd wat je verdiend.” Elsendorp was de iets betere ploeg in de 2e helft en wist in minuut 70 de winnende te maken: 1-0.

VCO gelijk
In de Peel kon VCO niet winnen bij Fiducia. Na 15 minuten kreeg VCO het betere van het spel maar kansen op 0-1 werd niet benut. Ook de tweede helft een bovenliggend VCO dat via Thomas v Lieshout op 0-1 kwam. Hierna verslapte VCO wat en daar baalde trainer Van Berkom van. Door een dekkingsfout moest de keeper van VCO ingrijpen en dat ging ten koste van een penalty. Deze werd benut door Fiducia waardoor een puntendeling het gevolg was: 1-1.