Archieffoto van het politieoptreden tegen de rellende voetbalsupporters.
Archieffoto van het politieoptreden tegen de rellende voetbalsupporters. Foto: Thomas

Tot 2026 geen uitpubliek bij wedstrijden TOP Oss en FC Den Bosch

Voetbal 1.354 keer gelezen

OSS | Wedstrijden tussen TOP Oss en FC Den Bosch moeten tot het seizoen 2026/2027 gespeeld worden zonder uit-publiek, dat blijkt uit een gezamenlijk statement dat gepubliceerd is door de twee voetbalclubs en gemeenten. Het besluit zou genomen zijn samen met de KNVB, het OM en de politie.

De komende drie seizoenen worden dus zonder uit-publiek gespeeld. In het statement staat te lezen: “De betrokken partijen voelen zich genoodzaakt een maatregel te nemen die de mogelijkheid van zulk geweld en agressie beperkt. Dit in het besef dat een kleine groep het verpest voor de voetbalsupporter die wel voor een positieve voetbalbeleving is. De betrokken partijen willen met deze maatregel uiten dat de mensen die zorgen voor geweld en agressie, niet welkom zijn. Voetbalwedstrijden horen plaats te vinden in een veilige omgeving en sportieve sfeer.”

Onderzoek bezig
De partijen melden daarnaast ook dat het onderzoek naar de gebeurtenissen van 17 september nog ‘in volle gang’ is. “De verwachting is dat naar aanleiding hiervan nog individuele maatregelen zullen volgen. Wanneer hier duidelijkheid over is, dan wordt hierover gecommuniceerd.”

Uit de krant

Uit de krant