FC Uden bejubelt een doelpunt (archieffoto).
FC Uden bejubelt een doelpunt (archieffoto). Foto: Fons de Bruin/Voetbal-shoot.nl

5E: FC Uden en DWSH ‘18 maken geen fout; Odiliapeel verslaat SV Olland; Boerdonk verdiend voorbij aan Elsendorp

Voetbal 457 keer gelezen

FC Uden, DWSH ‘18  en Odiliapeel kwamen wederom tot winst vandaag zodat zij nog immer de top 3 vormen. Boerdonk versloeg Elsendorp en drukte daardoor Keldonk weer weg van de 5e plaats. Keldonk werd in Nederwetten in een doelpuntrijk duel met 4-3 verslagen. VCO boekte een knappe winst op SV Olland.

DWSH ‘18 weet WHV kapot te spelen
DWSH ‘18 had aanvankelijk moeite met het spel van tegenstander WHV dat zeer teruggetrokken speelde met veel spelers achter de bal. De ploeg van trainer-coach Koen van Berlicum was echter geduldig en degelijk.  De 1-0 viel na een vrije trap waar de buitenspelval van WHV niet goed dichtklapte. Wout Jans kon eenvoudig de doelman passeren: 1-0. Na een dik half uur werd het 2-0 toen Teun Jilessen een voorzet vanaf links gaf en Sven Kuijpers relatief simpel kon binnen schuiven. Na rust dacht Sven Kuijpers zijn tweede te maken maar zijn stift over de keeper werd nog van de doellijn gehaald. Teun Jilessen was echter op de juiste plek om de rebound te benutten: 3-0. In de 52e minuut werd de eindstand al bereikt toen Syb Daverveld vanaf 11 meter mocht aanleggen: 4-0.   Meer positief nieuws uit de kantine in Wilbertoord was de contractverlenging van trainer-coach Koen van Berlicum. Hij blijft ook in seizoen 2023-2024 de leidsman van de blauwzwarten.

Plichtmatige winst FC Uden
Trainer Freek Toren van OKSV was in zijn analyse helder: “FC Uden is de beste ploeg in deze klasse, het kwaliteitsverschil met mijn team is te groot. “ OKSV deed wat het kon op bezoek bij FC Uden, maar voldoende voor een punt was het zeker niet. Marco van de Pol opende de score.
Bij rust was het al 4-0 door 2 doelpunten van Tim van Schadewijk en 1 van Stan van der Zanden. Na rust werd 5-0 door Dimitri Goossens en kreeg Tim van Schadewijk de kans om een hattrick te maken. De bal ging op 11 meter voor FC Uden maar de OKSV keeper Joris Kuijpers was in het 1 tegen 1 duel met Van Schadewijk de winnaar. Trainer Van Kampen van FC Uden wilde de manier waarop de penalty door Van Schadewijk genomen werd liever niet herhaald zien maar was uiteraard tevreden over het resultaat in deze zeer sportieve wedstrijd.

Boerdonk verslaat Elsendorp
Op sportpark “De Kerveheester” in Boerdonk waren de geelzwarten oppermachtig. Het werd voor rust al 2-0 door Tim van Alphen en collega aanvaller Daan Dortmans. Na rust werd de voorsprong verdubbeld door doelpunten van Stan Hendriks en Rens Donkers. Boerdonk nadert door deze overwinning Elsendorp tot op 3 punten.

Keldonk verliest
Op bezoek bij Nederwetten voelde Keldonk zich lichtelijk bestolen. Nederwetten had een nogal irritante spelopvatting en spelers lagen veelvuldig op de grond om vrije trappen uit te lokken. Duane Villanueva tekende in minuut 7 de 0-1 aan. Keldonk ging goed door en twee volgende aanvallen resulteerden op bal op de lat. In de 34e minuut viel de 1-1. In de 44e minuut werd een toegekend doelpunt aan Keldonk alsnog geannuleerd op aangeven van de grensrechter van Nederwetten. Na rust kwam Keldonk alsnog op 1-2 door Sami El Meliani in de 59e minuut. Nederwetten kwam opnieuw langszij, maar Duane Villanueva maakte er in de 67e minuut met een prachtig schot in de kruising weer 2-3 van. Middels een terechte penalty kwam Nederwetten weer op gelijke hoogte: 3-3.  In de 87e minuut kwam Nederwetten voor het eerst deze middag op voorsprong en dit bleek dus de winnende treffer.

Knappe overwinning Odiliapeel
SV Olland kwam fel uit de startblokken en Odiliapeel had het daar moeilijk mee in het eerste kwartier. Hierna kon de ploeg zich via de zijkanten wat beter onder de druk uit spelen en meer aandeel in de wedstrijd krijgen. Het doelpunt voor Odiliapeel kwam wat gelukkig tot stand want een vrije trap die in de 16-meter ingepompt werd viel via een Ollands been binnen. Zo kwam Odiliapeel na 35 minuten op 1-0. Na rust was er een gelijkopgaande strijd waarin Odiliapeel er veel aan deed om de gevaarlijke broers Van Erven van SV Olland goed te bedwingen. Met wat kunst en vliegwerk lukte dit en door de 3 punten verstevigde Odiliapeel haar plek in de top 3.

VCO verslaat Fiducia
VCO gaat best lekker na de winterstop. Na een ruststand van 0-0 werd uiteindelijk een zwaarbevochten 1-0 tegen het stugge Fiducia. Fiducia speelde veel de lange bal maar de VCO achterhoede stond goed. In de tweede helft viel de 1-0 door Roel Huvenaars op aangeven van de ingevallen Thomas van Lieshout. Fiducia drukte VCO verder terug en kreeg in de slotfase een penalty te nemen. Deze werd echter gemist en zo kon VCO de winst over de streep trekken.