TOP na de winst op Columbia. (Foto: Chris van den Dungen)
TOP na de winst op Columbia. (Foto: Chris van den Dungen)

1D: TOP doet door late winst zeer goede zaken, ‘erg zure nederlaag’ voor Berghem Sport

Voetbal 2.166 keer gelezen

TOP zit in een flow en presteert de laatste weken uitstekend. Door de 1-2 winst op Columbia staan de Ossenaren bovenaan in de tweede periode en kan het in de ranglijst naar boven kijken. “Er staan nog een aantal heel zware wedstrijden op het programma, maar we proberen wel posities te stijgen”, aldus Aram Pusters.

De Osse spits was weer erg belangrijk voor TOP, want vlak voor tijd schoot hij de winnende 1-2 tegen de touwen. “Na een scrimmage kwam de bal voor mijn voeten en ik schoot binnen. Zeker lekker als het bijna tijd is en de drie punten zijn belangrijk voor ons.” Lange tijd leek het duel op 1-1 af te stevenen, waarbij Joeri Cuppen de Osse goal maakte. “Dat we uiteindelijk winnen, is zeer terecht. We hebben veel kansen laten liggen. Columbia kreeg er 2, waarvan er 1tje werd gemaakt.”
Met nog zes duels te gaan, is er nog van alles mogelijk voor TOP. De tweede periodetitel is een doel, maar de verschillen op de ranglijst bovenin zijn klein, al lijkt MASV nu een gaatje te hebben geslagen. Voor Pusters is er ook een persoonlijk doel, voordat hij komende zomer naar HVCH vertrekt. “Ik sta nu op 98 goals en wil zeker de 100 halen. Daar heb ik nog 6 duels voor, daar heb ik vertrouwen in.”

Berghem Sport - RKHVV 1-2
Het zit Berghem Sport niet mee. Nadat vorige week een sterke wedstrijd tegen De Bataven niet werd beloond met een punt (3-1), bleek vandaag RKHVV met 1-2 te sterk. Vooral de eerste helft speelde Berghem Sport goed. Er stond een ruststand van 1-1 op het scorebord, maar de Berghemnaren lieten het na om meerdere 100 procent kansen te benutten. Alleen Wessel Theunisse slaagde erin om de Huissense goalie te verschalken. Trainer Stef Sijbers: “In de rust spraken we af om scherp te beginnen, want we krijgen best vaak snel goals tegen. Helaas kregen we ook vandaag weer snel een goal om de oren. RKHVV was net een tikkie slimmer. Dat we uiteindelijk verliezen, was erg zuur. Wij kregen de beste kansen, RKHVV was het meest comfortabel aan de bal.”
Sijbers was tevreden over de energie die zijn spelers in de duels legden. “In deze wedstrijden tegen betere ploegen in de competitie proberen we ‘bonuspunten te pakken’. Onze focus ligt echter vooral op de laatste vijf duels. Daarin moeten we de punten gaan pakken. We staan dan wel laatste, het gat met Columbia en SDO is minimaal. Handhaving was ons doel en is het nog steeds. We gaan er alles aan doen om de nacompetitie te halen.”

Eerste klasse D:
Columbia - TOP 1-2
Berghem Sport - RKHVV 1-2
Woezik - De Bataven 1-1
Voorwaarts T - WSV 4-2
FC Winterswijk - Leones 1-1
SC Bemmel - SDO 1-0

1. MASV 17-39
2. De Bataven 17-35
3. SC Bemmel 18-34
4. FC Winterswijk 18-32
5. WSV 17-31
6. Voorwaarts T 17-31
7. RKHVV 17-30
8. TOP 18-30
9. Leones 18-21
10. Woezik 18-18
11. Columbia 18-9
12. SDO 18-8
13. Berghem Sport 17-7

De Bataven - RKHVV (zaterdag)
WSV - Berghem Sport
TOP - SC Bemmel
Woezik - Columbia
MASV - Voorwaarts T
SDO - FC Winterswijk

Uit de krant