Cito-trainer Yavuz Demirci (te zien tussen de spelers) en naast hem Nick van Hoorn. (Foto: website SIOL)
Cito-trainer Yavuz Demirci (te zien tussen de spelers) en naast hem Nick van Hoorn. (Foto: website SIOL)

Hoofdtrainer Yavuz Demirci in andere rol verder bij Cito, clubman neemt het stokje over

Voetbal 4.300 keer gelezen

OSS | Yavuz Demirci stopt na zes jaar als hoofdtrainer van Cito. De Ossenaar verlaat de club niet en gaat aan de slag als Hoofd Jeugdopleiding. Voor zijn opvolger hoefde Cito niet ver te zoeken.

door Leon Voskamp

Nick van Hoorn (28) krijgt bij Cito de kans om als hoofdtrainer aan de slag te gaan. De Ossenaar heeft zijn trainerspapieren gehaald en mag nu bij de vereniging waar hij als kleine jongen al voetbalde als hoofdtrainer op eigen benen staan. “Ik ben begonnen in de jeugd van Margriet, maar bij de C’tjes koos ik voor Cito, de club waar ook mijn vader en opa voetbalden. Daar heb ik jarenlang gevoetbald en ook na twee korte uitstapjes naar Macharen en HVCH keerde ik terug bij mijn club.”
Voetballend was hij naar eigen zeggen ‘nooit de beste’, maar kijk op het spelletje heeft hij wel. Al op 14-jarige leeftijd trainde hij een jeugdteam en ook de daaropvolgende jaren had hij altijd een team onder zijn hoede. Vier jaar geleden werd hij assistent-trainer van het zaterdagteam bij de senioren en nu is hij al enkele jaren assistent op zondag van hoofdtrainer Yavuz Demirci. “Met Yavuz heb ik een goede leermeester. Een sterke man binnen en buiten de lijnen. Bij hem begint alles met respect, dat is bij mij ook zo. Natuurlijk zal het straks wennen zijn om op eigen benen te staan als hoofdtrainer, maar ik heb veel zin in deze uitdaging.”
De selectie van Cito krijgt een metamorfose. Veel van de huidige selectiespelers stoppen en momenteel zijn er zo’n 12 spelers die deel uit gaan maken van de nieuwe selectie. Er lopen meerdere gesprekken met andere spelers. “Het is nog veel te vroeg om een doelstelling neer te leggen. We gaan voor een mooie mix van talentvolle jongens en ervaren spelers. Net als onze ambities voor een nieuw complex zien we dit sportieve plan als een meerjarenplan. Ik wil er ook zeker voor zorgen dat Cito een gezellige club is waar je graag komt voetballen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant