DAW won met 1-3 uit tegen Union.
DAW won met 1-3 uit tegen Union. Foto: Marja Megens

2E: Feest in Heeswijk en Schijndel in opleiding

Voetbal 4.107 keer gelezen

HEESWIJK | Het kantinefeest kon losbarsten na de eerste overwinning van de blauwwitten van Heeswijk tegen SSS’18. Ook DAW en Boekel Sport konden juichen. Promovendus Avanti’31 beleefde een mindere thuiswedstrijd, het verloor van Berghem Sport met 0-2. Rhode speelde deze week niet. 

Door: Cis van Pinxteren 

Heeswijk won van SSS’18 op het eigen sportpark. Na een eerste helft met weinig kansen kon de ploeg van Mark Strik in de slotfase toeslaan. Jens van Lieshout scoorde na een aanval met combinaties de 1-0 in de 81e minuut, hij gaf daarna in de blessuretijd de assist op Terry van Steenbergen. Mark Strik zag zijn wissels allebei scoren. “Voetballend speelden we in de eerste helft in een te laag baltempo. Ondanks een niet brede selectie vielen de twee aanvallende wissels goed in. Er is ruimte voor verbetering maar het is een lekkere overwinning.” Trainer Ron Spruit van SSS’18 vond het een gelijk opgaande wedstrijd. “Een gelijkspel was een terechte afspiegeling geweest. De eerste kans die we weggeven in de tweede helft zit direct. Daarna kregen we kansen op de 1-1 maar uit een counter viel de 2-0.” Na de wedstrijd organiseerde de eerste selectie van Heeswijk het gezellige feest met als thema ‘Megapark’ in de kantine. 

Boekel Sport verslaat comfortabel voetballend Prinses Irene
Boekel Sport versloeg Prinses Irene na een spannende partij. In de elfde minuut scoorde de ex-prins carnaval Tim Schuijers de 1-0 voor Boekel Sport. Gijs Toonen schoot namens Prinses Irene de 1-1 binnen na ongeveer twintig minuten. Daarna bleven de beide ploegen lange tijd in evenwicht totdat Arne Bouwmans in de zeventigste minuut de 1-2 scoorde. Yanick Groenendaal zorgde voor de beslissing door in de 88e minuut de 1-3 te maken. Trainer van Boekel Sport, Michiel Jans, was realistisch in zijn reactie. “In de eerste helft had Prinses Irene het betere van het spel. In de tweede helft was het meer in balans mede door een paar aanpassingen aan onze kant.” Trainer Joost Janssen van Prinses Irene vond de nederlaag vanzelfsprekend jammer. “Met fases hebben we goed gevoetbald, tot grote kansen heeft het echter niet geleid. We waren comfortabel aan de bal alleen krijgen juist in die fasen de doelpunten tegen.”

Handel en ‘Schijndel in opleiding’ delen punten
Handel en Schijndel/De Wit begonnen het nieuwe seizoen wat voorzichtig en toonden weinig durf in de eerste helft. Na het aftasten werd de ban gebroken in een attractiever tweede bedrijf. Schijndel kwam op voorsprong in de zestigste minuut via Brent Blummel na een persoonlijke fout van een speler van Handel. Handel zette daarna de jacht in op de gelijkmaker en met succes. Na balverlies van Blummel dribbelde Ties van Son een aantal spelers voorbij maar werd door de keeper van Schijndel in de zestien meter gevloerd. De overtreding leidde in een penalty en een gele kaart. Teun Graat legde aan op de stip, liep aan en...scoorde de 1-1. Beide ploegen kregen kansen op de overwinning in het slotkwartier. Het bleef echter bij 1-1. Handel-trainer Sander Janssen kon goed leven met het punt. “Ik vond dat we ietsje meer aanspraak maakten op de overwinning. Aan de andere kant was het een dubbeltje op z’n kant. Een gelijkspel geeft een eerlijk beeld over de wedstrijd en is een prima begin van het seizoen. Alle tegenstanders zijn nieuw voor ons in 2E, handhaving is het belangrijkste.” Patrick Methorst, trainer van Schijndel, was tevreden met het resultaat. “De einduitslag is een goede weerspiegeling, beide ploegen waren bang om te verliezen. We hebben een dunne selectie op het moment door drie herstellende basisspelers met kruisbandblessures en één basisspeler met een zware enkelblessure. Op het moment zijn we Schijndel in opleiding zeg maar.” 

Degradant wint van promovendus
Degradant Berghem Sport wist de promovendus Avanti’31 in Schijndel te verslaan na een moeizame wedstrijd. Nadat Avanti’31 dominant begon en een doelpunt terecht afgekeurd zag worden kwam de uitploeg op voorsprong via een bekeken schuiver van Nick van de Camp. Daarna golfde het spel op en neer. Avanti’31 probeerde in de tweede helft meer aan te zetten maar dat lukte niet. Berghem Sport schakelde van een 4-3-3 systeem naar een 4-4-2 systeem en kreeg zo meer grip op het middenveld. Mats van den Broek scoorde vervolgens de beslissende 0-2 uit een counter na voorbereidend werk van Bram Gloudemans. Trainer Ton Kosterman was blij met de overwinning. “We speelden een gelijkwaardige pot tegen Avanti. Ze misten in de tweede helft echter wat overtuiging. Dankzij deze overwinning groeit het vertrouwen van ons na de degradatie van vorig seizoen. We hebben veel geëxperimenteerd in de voorbereiding, daarom zie je nog geen vastigheden in het team. Een zwaluw maakt nog geen zomer.” 

Olympia’18 wint met kunst en vliegwerk
Olympia’18 schoot als Lieke Klaver uit de startblokken. Freek van Kerkhof tekende uit een vrije schop aan voor de 1-0 tegen Eendracht’30. Juul Schelleberg maakte daar niet veel later 2-0 van. Zo moesten de groenwitten uit Mook een 2-0 achterstand na twintig minuten goedmaken. Eendracht’30 schrok zich wakker en scoorde uit een corner de aansluitingstreffer via Sem Volleberg. Dat was tevens de ruststand ondanks kansen van beide teams. Na de pauze ging Eendracht’30 in de aanval maar bleven de counters van Olympia gevaarlijk. Olympia’18 liep steeds meer achteruit en een speler van de trots van Boxmeer kreeg tot overmaat van ramp zijn tweede gele kaart. Met tien man sleepte Olympia’18 met veel moeite de voorsprong over de streep. Eendracht’30 trof nog tweemaal de lat maar een 2-2 bleef uit. Trainer van Olympia’18, Wil Beier, was opgelucht. “Ik vond Eendracht’30 en ons aan elkaar gewaagd. Het was een open wedstrijd, na een goed begin vond ik ons in de tweede helft teveel naar achteren lopen. We vergaten te voetballen en riepen de 2-1 en rode kaart een beetje over onszelf af. Het wordt weer een knotsgekke competitie dit jaar met kleine verschillen zoals vandaag. DAW en Union zijn de favorieten voor het kampioenschap naar mijn mening.”

DAW frustreert Union
DAW Schaijk was nog niet begonnen of het stond al achter tegen Union. Na één minuut scoorde Union de 1-0. Ondanks deze snelle tegenvaller rechtte DAW snel de rug en scoorde na een afgekeurd doelpunt in de tiende minuut alsnog de 1-1. Na een corner wordt er hands gemaakt door een verdediger van Union. Aanvoerder Megens legt aan voor zijn eerste penalty van het seizoen en schiet direct raak. Na de gelijkmaker krijgt DAW meer grip op de wedstrijd. In de zestiende minuut komt de ploeg uit Schaijk op een 2-1 voorsprong, Siem van Merwijk opent de bal op Jacco van der Heijden die de keeper tot tweemaal toe uitkapt en intikt. De trainer van Union kon zich vervolgens niet meer inhouden. Na commentaar op de arbitrale leiding krijgt hij twee gele kaarten en dus rood. DAW gaat door in de eerste helft via rechtsback Robyen van der Heijden, hij geeft de bal voor op Corik Megens. De Schaijkse nummer 9 kopt de bal tegen de touwen. Het bleef 1-3 ondanks een lastige tweede helft. DAW-trainer Rob van der Ven zag dat Union na rust opportunistisch ging spelen. “DAW gaat meer verdedigend spelen en voetbalt meer vanuit de counter. Een aantal keer wordt Union gevaarlijk maar hele grote kansen krijgt het niet. Ook DAW krijgt een aantal goede kansen. De uitploeg verzuimd echter om de wedstrijd definitief te beslissen.” Als gedeeld koploper eindigt DAW Schaijk na de eerste speelronde. 

Uitslagen 2E:
VV Heeswijk - SSS’18 2-0
Olympia’18 - Eendracht’30 2-1
Prinses Irene - Boekel Sport 1-3
Handel - Schijndel/De Wit 1-1
Avanti’31 - Berghem Sport 0-2
Union - DAW 1-3

Stand 2E:
1. Boekel Sport 1-3
2. DAW Schaijk 1-3
3. Berghem Sport 1-3
4. Heeswijk 1-3
5. Olympia’18 1-3
6. Handel 1-1
7. Schijndel/De Wit 1-1
8. Rhode 0-0
9. Eendracht’30 1-0
10. Prinses Irene 1-0
11. Union 1-0
12. Avanti’31 1-0
13. SSS’18 1-0

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Olympia'18 won met veel moeite tegen een gelijkwaardig Eendracht'30 met 2-1.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Handel speelde gelijk tegen Schijndel/De Wit met 1-1.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant