VV Heeswijk versloeg Olympia'18 met ruime cijfers (5-1).
VV Heeswijk versloeg Olympia'18 met ruime cijfers (5-1). Foto: Bas Delhij

2E: Doelpuntenregen in Mook, einde doelpuntentekort Heeswijk

Voetbal 2.913 keer gelezen

HEESWIJK | Heeswijk is één van de winnaars deze week, met de ruime 5-1 overwinning tegen Olympia’18 tankt het vertrouwen. Ook andere laaggeklasseerde ploegen in 2E winnen. Zo klonteren de middenmooters en de onderste vijf ploegen tot één spannende hoop. Elk doelpunt, puntje en beslissing is van belang om het hoofd boven water te houden. “De grensrechter van Schijndel zou ik volgend jaar graag willen zien bij de vlaggenparade in Nijmegen”, reageert trainer Ton Kosterman van Berghem Sport.

Door: Cis van Pinxteren

De wetten van 2E waren deze week onbegrijpelijk. De enige ploeg die constant blijft winnen is Boekel Sport. Ook het achtste duel werd omgezet in een zege tegen Rhode. Na een aan elkaar gewaagde eerste helft moest Boekel een zware tegenvaller verwerken. Niek Schuijers kreeg voor de tweede keer een gele kaart en dus rood. Met een overtal had Rhode meer de bal, desondanks kreeg het snel in de tweede helft een dreun. Pim Wammes zette Boekel Sport in vuur en vlam in de 48e minuut met de 0-1. Yanick Groenendaal deed daar in de tachtigste minuut een schepje bovenop met de 0-2. Boekel Sport wint dus boven verwachting alsnog in Sint-Oedenrode en is hard op weg naar de eerste periodetitel. Trainer Michiel Jans blijft bescheiden. “Als team weer keihard gewerkt. Rhode had in de tweede helft uiteraard meer balbezit, maar qua kansen hadden wij nog de grootste kansen. Ik ben trots op de jongens hoe we deze wedstrijd vandaag over de streep hebben getrokken.”

Einde doelpuntentekort van Heeswijk tegen Olympia’18
Hoeveel een overwinning kan betekenen zag je deze speelronde bij VV Heeswijk. Tegen Olympia’18 kwam het snel achter met 0-1. Keeper Rick Schouten behoedde zijn ploeg daarna voor een grotere achterstand. Het elftal van Mark Strik scoorde vóór dit weekend slechts drie keer. Vandaag verandert dat. Juul Heerkens en Max Sluiter scoorden vlak voor rust de 1-1 en 2-1. Deze ommekeer leed tot een knak in het vertrouwen van Olympia’18. Na rust ging Heeswijk rustig verder. Jens van Lieshout maakte de 3-1 en spits Max Sluiter de 4-1 en 5-1. Trainer Mark Strik was uitzinnig blij met deze beloning van het veldspel. “Het ging op een gegeven moment erg snel. De uitslag is geflatteerd maar de overwinning was terecht. Nu lukte het afmaken van de kansen wel!” Spits Sluiter was het mannetje vandaag met een hattrick. Strik: “Hij heeft een grote mond. Als je scoort mag je dat. De winst geeft ons meer vertrouwen en we hangen niet meer onderaan. Nu zijn we aangehaakt. Eén zwaluw maakt echter nog geen zomer.” Olympia’18 verloor onder meer door persoonlijke fouten. Dat maakte het verlies onbegrijpelijk voor trainer Wil Beijer. “Na de 2-1 knakte er iets in de ploeg. We zakten in de tweede helft door de ondergrens heen. Alles wat fout kon gaan ging fout. Een collectieve wanprestatie was het waarin we het allemaal lieten afweten.” Voor de trainer is het frustrerend dat Olympia’18 zoals zo vaak dit seizoen op voorsprong komt en die vervolgens niet weet vast te houden. “Als we niet van blauw naar blauw kunnen spelen dan moet je hard werken. Het is zaak om bij elkaar te blijven en de kikkers in de mand te houden.” Heeswijk springt over Olympia’18 heen naar de elfde plek. Olympia’18 staat nu twaalfde.

Prinses Irene verliest van oude bekende
Trainer Joost Janssen van Prinses Irene reisde af naar Handel om daar Sander Janssen uit te dagen tot een duel der Janssens. Het zijn geen onbekenden. Sander Janssen: “Joost komt uit Grave, ik kom uit Velp. Dat zijn twee dorpen naast elkaar. Volgens mij hebben we ook samen op zwemles gezeten, het is altijd leuk om tegen Joost zijn elftal te staan. We hebben veel contact.” Handel speelde een prima eerste helft net als Prinses Irene. Wat de doorslag gaf waren standaardsituaties. Een eigen doelpunt uit een vrije trap en een goal uit een corner van Geert van den Bosch zorgden voor een 2-0 voorsprong voor Handel. Joost Janssen baalde daar van. “Daar zien we er niet goed uit en dat gaan we dinsdag flink nabespreken. Ik moet zeggen dat we op die twee situaties na in de eerste helft goed voetballen en vooral het eerste kwartier erg dominant zijn. Wij krijgen ook een drietal goede kansen, waarvan ik nog steeds niet begrijp dat ze er niet ingingen. Dat moet volgende week tegen Avanti’31 beter.” Twee ballen werden daarbij van de doellijn gehaald. Handel verzuimt het om de wedstrijd daarna in het slot te gooien. Ties van Son doet dat pas in de blessuretijd. Sander Janssen: “We waren slordig aan de bal en leden regelmatig onnodig balverlies. De nul is heilig en voor de tweede keer behaald. Het is een hele mooie competitie die tot het einde toe spannend blijft. Iedereen kan van elkaar winnen, dat houd je scherp. De achtste plek is safe.” Handel staat soeverein tweede, Prinses Irene blijft zesde.

Doelpuntenregen in Mook
Avanti’31 struikelde naar eigen zeggen onverwacht in Mook. Een effectief Eendracht’30 bracht na een zinderende pot de Schijndelse ploeg ten val. Avanti dacht na vijf minuten op voorsprong te komen, dat doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Sem Volleberg steelde namens Eendracht’30 de show. Hij scoorde tweemaal voor rust uit omschakelmomenten. Avanti’31 deed wat terug via Roel Kappen vanaf de stip, de penalty werd wel wat makkelijk gegeven volgens Avanti. Na rust stopte het scoren niet. Jip Schippers bracht Avanti op 2-2 uit een van richting veranderend afstandsschot. Eendracht’30 wilde het niet afgeven. Lars ter Steege maakte vanuit een vrije trap de 3-2. Avanti liet het alleen ook niet zitten. Roel Kappen maakte de 3-3. Met de naderende slotfase speelden beide ploegen voor de winst. Het publiek was getrakteerd op veel moois. Een verdedigingsfout van Avanti was fataal. Daley Hoogakker schoot Eendracht naar drie zeer welkome punten in eigen huis. Met een 4-3 uitslag is buiten Eendracht’30 ook het publiek de winnaar. Avanti’31 trainer Stephan Hesemans raakte er niet over uitgepraat. “Een onverwachte nederlaag leden we tegen een effectief Eendracht. Na de 3-2 hebben we een penalty moment, die pingel kregen we echter niet. De ver uitkomende keeper neemt Tom Duray mee.” Eendracht stijgt naar de tiende plek, Avanti daalt af naar de vierde plek.

SSS’18 houdt aardig stand tegen DAW
De match tussen SSS’18 en DAW Schaijk werd vanwege de regen op kunstgras gespeeld. SSS’18 schoot uit de startblokken en kreeg een één-op-één kans. Doelman Rick van Aalst verrichte echter een redding op de inzet van Sem Rongen. Corik Megens kopt even later de 0-1 binnen voor DAW. SSS’18 blijft aanzetten en krijgt via Tymo van de Pas een reuzekans. De lat trilt nog na maar de 1-1 blijft uit. Corik flikte hetzelfde kunstje wederom op aangeven van Mike van de Ven. De 0-2 is enigszins geflatteerd. DAW stelt na rust orde op zaken. Van de Ven levert zijn derde assist af op een Megens, Mark Megens maakte de 0-3 in de 52e minuut. Mark Megens scoorde ook een penalty in de 68e minuut. DAW-trainer Rob van der Ven vond het ondanks de grote kansen van SSS’18 een verdiende zege. “DAW was beter. SSS is onmachtig aan de bal. DAW laat het in de laatste fase na om meer doelpunten te maken. Trainer van SSS’18 Ron Spruit was met recht tevreden op het vertoonde spel van zijn ploeg. “We hielden de eerste helft aardig stand tegen één van de kampioenskandidaten.” SSS’18 blijft ondanks de groei in het veldspel laatste met nul punten. DAW stijgt gestaag naar de derde plek.  

Schijndel overklast matig Berghem Sport
Schijndel/De Wit boekte een broodnodige zege van 2-0 tegen Berghem Sport. Bart de Wit was als linksback belangrijk. Hij gaf twee assists als opkomende fullback op Stan Guns en Tijn Niemeijer. Trainer Patrick Methorst was in zijn nopjes met de drie punten. “De wedstrijd verdiende vandaag maar één winnaar, één elftal had recht op de winst. We speelden met goede druk vooruit en wonnen alle tweede ballen.” De trainer van Berghem Sport, Ton Kosterman, was kort en krachtig in zijn analyse. “We speelden een hele matige wedstrijd waarin we twee identieke tegendoelpunten tegen krijgen. We hebben terecht verloren. Ondanks dat wuifde de scheidsrechter een overtreding op mijn spits in scoringspositie weg. De grensrechter van Schijndel zou ik volgend jaar graag willen zien bij de vlaggenparade in Nijmegen.”

Uitslagen 2E:
Rhode - Boekel Sport 0-2
Handel - Prinses Irene 3-0
Eendracht’30 - Avanti’31 4-3
SSS’18 - DAW Schaijk 0-4
Schijndel/De Wit - Berghem Sport 2-0
Heeswijk - Olympia’18 5-1

Stand 2E:
1. Boekel Sport 8-24
2. Handel 7-15
3. DAW Schaijk 8-14
4. Avanti’31 7-11
5. Rhode 7-10
6. Prinses Irene 7-10
7. Berghem Sport 8-10
8. Union 7-9
9. Schijndel/De Wit 8-9
10. Eendracht’30 7-8
11. Heeswijk 7-7
12. Olympia’18 7-6
13. SSS’18 6-0

Rhode verloor van Boekel Sport met 0-2.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant