Afbeelding

1E: Erp pakt punt tegen Emplina, TOP kansloos thuis tegen kampioenskandidaat RBC

Voetbal 1.714 keer gelezen

Erp speelt in Den Bosch gelijk tegen runner up Emplina

Coach Theo van Geffen is duidelijk in zijn oordeel over deze competitie: “RBC Roosendaal is voor iedereen in deze competitie een maatje te groot. Voor de rest kan iedereen van elkaar winnen. We hadden vandaag na de rode kaart van keeper Tom Stupers van Emplina een dik kwartier voor tijd en de daaruit ontstane en benutte strafschop van Joeri Vissers, waardoor we op gelijke hoogte komen, door kunnen en misschien wel moeten drukken. We krijgen nog een paar grote kansen, maar verzilveren deze niet.” Tot het moment van de rode kaart vond coach Anthony Lurling van Emplina, dat er geen vuiltje aan de lucht was: “Na de fantastische goal van Olav van Boxtel in de 61e minuut, dacht ik echt, dat we zouden gaan winnen. De rode kaart van Tom deed de wedstrijd echter kantelen en vervolgens nam Erp het initiatief over.” Coach Van Geffen over de wedstrijd en zijn ploeg: “We spelen te veel gelijk. In plaats van twee gelijke spelen heb ik liever een winst- en een verliespartij, dan heb je toch één punt meer.” Hier valt uiteraard geen speld tussen te krijgen. Na vijftien minuten spelen komt Erp via Daan van Hoof op 0-1. Kort voor rust brengt Lex van den Biggelaar de ploegen op gelijke hoogte. Eindstand 2-2.

Ook TOP moet zijn meerdere erkennen in RBC Roosendaal

Coach Gerrie Schaap is het volledig eens met de woorden van zijn collega Theo van Geffen van Erp, als het gaat over RBC, en is eigenlijk nog duidelijker: “RBC moet elke wedstrijd met deze ploeg met minimaal vijf doelpunten verschil winnen. Anders doe je het eigenlijk niet goed.” Vandaag gebeurt dat helaas voor de Ossenaren ook. De bezoekers komen in de elfde minuut op 0-1 en bouwen de voorsprong gedurende de eerste helft gestaag uit naar 0-4. Na de rust gaat de ploeg door met het verder vergroten van de overwinning. Bij de tussenstand van 0-5 is het Mees Linders, die de spreekwoordelijke eer redt. Hij scoort overigens de toegekende vrije trap onberispelijk binnen. Schaap: “Van dit soort tegenstanders kunnen we eigenlijk alleen maar leren. Ze vinden elkaar zeer gemakkelijk en straffen fouten ongenadig hard af. Aan ons als spelersgroep en staf de taak om deze slimmigheden en kwaliteiten ook stap voor stap onder de knie te gaan krijgen.” 

Volgende week krijgen beide ploegen weer een nieuwe kans en dan is het ook een mooie affiche op zondag 26 november: Erp - TOP, aanvang 14.00 uur.

Uitslagen:

Emplina - Erp 2-2

TOP - RBC 1-6

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant