Juliana Mill (blauw) hier in actie tegen HBV boekte de eerste competitiezege tegen MSH Maasduinen.
Juliana Mill (blauw) hier in actie tegen HBV boekte de eerste competitiezege tegen MSH Maasduinen. Foto: Jeff Meijs

4H: Eerste winst voor Juliana Mill, ‘voetballen op schaatsbaan’ in Sambeek, VIOS verrast SES

Voetbal 833 keer gelezen

Er werd in klasse 4H een klein programma afgewerkt omdat er twee wedstrijden afgelast werden. Er ging een streep door de derby Milsbeek – Vitesse’08 en HBV – DWSH’18. Als het aan trainer Osama Arrogi gelegen had was ook het duel Sambeek – Constantia alsnog afgelast. Er werd zo goed en kwaad als het ging gevoetbal op D’n Urling waar de gasten uit Sambeek wonnen. Winst was er ook voor Juliana Mill dat deze competitie nog niet als winnaar uit de strijd gekomen was. Nu werd er bij MSH Maasduinen met 3-2 gewonnen.

Sambeek – Constantia 1-2
Constantia won met 1-2 bij laagvlieger Sambeek. Als het aan trainer Arrogi gelegen had was het veld afgekeurd. “Het lag er erg slecht bij. Op zo’n grasmat is voetballen een kunst hoor. Het was als voetballen op een schaatsbaan.” Er werd toch afgetrapt in Sambeek waar pas na rust gescoord werd. Milano van der Cruijssen opende voor Constantia de score uit een strafschop. De ban leek gebroken, maar Sambeek kwam terug op 1-1 nadat een verdediger van Constantia uitgleed. De Wanroyse ploeg had toch een antwoord. Huug Hendriks zorgde voor de 1-2. Constantia stapte als winnaar van het veld, maar de winst was een pleister op de wond voor trainer Arrogi. “Ook achteraf had ik liever niet gespeeld. Wij waren in het nadeel op dit veld. We hadden een andere score kunnen neerzetten en met een beter gevoel naar huis kunnen gaan.”

Eerste driepunter Juliana Mill
Ze waren vorige week al dichtbij een eerste succes, maar zondag werd de eerste driepunter bejubeld door Juliana Mill. De mannen van trainer Tom van Dalen versloegen in de gemeente Bergen MSH Maasduinen met 2-3. “We openden heel goed en kwamen snel op 0-1 via Bas Cremers”, zegt trainer Van Dalen. Ook na de gelijkmaker van Tim Cuppen bleven de Millenaren in balans. Het was Stan Peters die Juliana voor de pauze op 1-2 schoot. Na de gelijkmaker van Bert Seegers maakte angst zich meester van de Millse ploeg. “De jongens vreesden zichtbaar voor een nieuwe tik, maar we hielden stand”, zegt Van Dalen. In snelle counter bezorgde Andy Veld zijn ploeg de eerste en verdiende overwinning: 2-3. “We hebben fantastisch verdedigd en keihard gewerkt. Dit is heel lekker. Op naar het carnaval”, besloot Tom van Dalen.

VIOS’38 verrast SES
SES heeft in Beugen een les in effectiviteit gehad. De subtopper in 4H leed tegen VIOS’38 een duidelijke 3-0 nederlaag. De overwinning verraste VIOS-trainer Michel Janssen. Voor VIOS’38 scoorden Sjors Janssen (12e min.), Jens Kokke (32e min.) en Dennis Jenniskens (84e min.).
“Vooraf hoopten we op een punt, maar het werden er vandaag drie. Dat kwam omdat we aardig speelden, maar ook keihard gewerkt hebben en erg effectief werkten. SES was de bovenliggende ploeg en had het meeste balbezit, wij wonnen de meeste duels. Als we op deze manier resultaten behalen, mogen toekomstige tegenstanders best beter zijn.”
SES-trainer Robert van Mierlo baalde, maar relativeerde ook. “We hadden hier meer verdiend, maar we benutten de kansen niet. Dat kwam ook doordat hun keeper op dreef was en wij kort voor rust de paal raakten. De nederlaag is jammer omdat Milsbeek pas punten liet liggen. We wanhopen echter niet, want ons spel is goed en de competitie duurt nog even.”

Achilles klopt Achates
Het Ottersumse Achates leed in de kletsnatte Niersvallei de eerste nederlaag in 2024. Na vier punten tegen koploper Milsbeek en laagvlieger Juliana Mill bleven de rood-witten met lege handen achter tegen Achilles Reek.
De Ottersummers openden nog wel na achttien minutende score door Pim Konings. Toen in het laatste kwart hield Achates stand. Mathijs van der Steen scoorde in de 72e minuut de gelijkmaker via een strak ingeschoten vrije trap. Twee minuten later namen de gasten de leiding toen Bas Linders een voorzet van Mathijs van der Steen inkopte. Uit een strafschop (Mathijs van der Steen) liep Achilles in de 90e minuut uit naar 1-3.
De winst is een mooi resultaat na een week waarin trainer Jordy van Boxtel en zijn spelers de koppen bij elkaar staken. “Donderdag waren we met zijn negenen op het trainingsveld en vandaag misten we vijf basisspelers. De A-julioren Tom van Ommeren en Abel van den Heuvel hadden een sterke invalbeurt.”

Uitslagen                                                
Sambeek – Constantia 1-2
VIOS’38 – SES 3-0
MSH Maasduinen – Juliana Mill 2-3
Achates – Achilles Reek 1-3

Stand
1. Milsbeek 11-26
2. SES 12-23
3. DWSH’18 11-20
4. Vitesse’08 11-18
5. HBV 11-18
6. Constantia 11-17
7. Achilles Reek 12-17
8. VIOS’38 11-16
9. Achates 11-10
10. MSH Maasduinen 11-9
11. Juliana Mill 11-6
12. Sambeek 11-4

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant