OKSV mist veel spelers: 'Andere pakken grijpen nu hun kans'

Voetbal 92 keer gelezen

HAREN | Met SBV en OKSV en Ulysses tegen Herpinia staan er komende zondag twee gemeentelijke derby's op het programma. De ogen zullen vooral gericht zijn op Herpinia, dat overtuigend aan kop staat in de vijfde klasse I en op kampioenskoers is.

Herpinia reist zondag dus af naar Megen en neemt alleen genoegen met drie punten. Bij een nederlaag is er nog niets aan de hand voor de mannen van trainer Niek Nelissen. MOSA'14, dat zondag niet in actie komt, heeft momenteel zeven verliespunten meer. Nummer twee op de ranglijst is Ravenstein, maar die ploeg heeft al twee wedstrijden meer gespeeld dan Herpinia en MOSA'14 en lijkt dus geen serieuze kandidaat om mee te strijden om de titel.

Ravenstein tegen Vorstenbossche Boys
Vorstenbossche Boys heeft ook zeven verliespunten minder dan Herpinia, maar speelde ook een wedstrijd minder. Zondag gaat het op bezoek bij Ravenstein, waar trainer Gerrit Smits bezig is aan een afscheidstournee. Volgend seizoen is hij trainer van de A1 van HVCH.

OKSV naar Haren
SBV en OKSV spelen waarschijnlijk een wedstrijd om de eer. Met een elfde en zesde plek lijkt het voor beide ploegen uit te draaien op een redelijk anoniem seizoen. OKSV-trainer Niels Voet, volgend seizoen aan het roer bij Vianen Vooruit, baalt dat hij al het hele seizoen veel basisspelers mist. "Alleen tegen Herpinia stond er een fitte ploeg en toen wonnen we. We missen vier a vijf  spelers die het verschil kunnen maken. Je merkt het verschil als je in een wedstrijd weinig kansen creëert. Andere jongens kunnen nu hun kans grijpen en laten zien wat ze kunnen. Dus aankomende wedstrijd zondag tegen SBV zal, wat het altijd tegen Haren is, een lastige wedstrijd worden. In ieder geval gaan de jongens die gaan spelen hun uiterste best doen om de drie punten binnen te halen. En ze zullen spelen als  team."

Zonder overwinning
Onderin aast Ruwaard op de eerste overwinning van het seizoen. De mannen van trainer William Gorissen reizen af naar SCV'58. Ook VCO heeft nog niet gewonnen en hoopt op een goed resultaat in de uitwedstrijd tegen Maaskantse Boys.

Stand vijfde klasse I:
1.     Herpinia    13-36
2.     Ravenstein     15-30
3.     MOSA'14     13-29
4.     Vorst. Boys     12-26
5.     SCV'58         13-26
6.     OKSV         14-21
7.     GVV´57     14-19
8.     Achilles Reek     14-18
9.     Ulysses     15-17
10.     Maask. Boys     13-15
11.     SBV         13-11
12.     VCO         14-1
13.     Ruwaard     15-1

Programma vijfde klasse I:
SCV'58        -    Ruwaard
Ulysses        -    Herpinia
Maask. Boys    -    VCO
SBV        -    OKSV
GVV'57        -    Achilles Reek
Ravenstein    -    Vorstenbossche Boys
 

Uit de krant

Uit de krant