Kim en Jorgen de Graauw: 'Ondernemers in hart en nieren.' (Foto: Hans van der Poel)
Kim en Jorgen de Graauw: 'Ondernemers in hart en nieren.' (Foto: Hans van der Poel)

De Graauw Interieurs: Een echte Osse onderneming

Algemeen 1.303 keer gelezen

OSS | De Graauw Interieurs is al meer dan 40 jaar een begrip op het gebied van alles wat met wooninrichting te maken heeft. In 1981 startten grondleggers Henry en Tonny de Graauw het bedrijf in Kerkdriel, waarna in 2007 een verhuizing naar Zaltbommel volgde. In Oss openden 20 jaar geleden de deuren en daarmee is het bedrijf er al bij sinds de start van de Woonboulevard. De showroom in Zaltbommel is vorig jaar gesloten, waarmee De Graauw nu exclusief aanwezig is in Oss. 

Kim de Graauw legt uit. “Mijn ouders wilden na 40 jaar zo succesvol te zijn geweest in hun bedrijf eindelijk genieten van hun welverdiende pensioen. Mijn broer Jorgen en ik wilden de zaak graag overnemen. Na Corona, lockdowns en onzekere tijden kunnen we nu weer vooruit kijken. Vandaar dat we ook de stofferingsafdeling hebben verhuisd naar de Woonboulevard in Oss, en voor het magazijn een pand hebben aangekocht in Oss. We zitten nu met De Graauw Interieurs volledig in Oss, en dat bevalt prima!“

“Ons personeel is erg belangrijk voor ons”, vervolgt Kim, “die zijn met ons meegegaan. Wij zijn een familiebedrijf en daar zijn wij enorm trots op. Helaas is in juni vorig jaar pa plotseling overleden wat ons veel verdriet heeft bezorgd. Maar ondanks alles kijken we vooruit: Schouders eronder, zoals pa en ma ons dat geleerd hebben.”

Bezoekers zullen worden verrast door een vernieuwde collectie. ”We zijn wel altijd op zoek naar vernieuwing. Wij zijn actieve ondernemers en we bezoeken beurzen in binnen- en buitenland. Onze collectie stellen we zelf samen. Bovendien hebben we een eigen montage-dienst, zowel voor het bezorgen en plaatsen van de meubelen en kasten, maar ook voor onze gordijnen en vloeren.”

Bij De Graauw is Dutch Design nog altijd een speerpunt. “We hebben een aantal jaren geleden al steeds meer voor Nederlandse merken gekozen. Mooie producten en kwalitatief zeer goed. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol. We richten ons voornamelijk op het midden- tot hoog segment. Onze doelgroep is heel breed. We komen ook graag bij de klant thuis en verzorgen dan een interieuradvies. We maken interieurplannen naar wens en denken mee met de klant. Zo realiseren wij met behulp van 3d-tekeningen een droom-interieur. Ook helpt een kleurenplan om alles inzichtelijk te maken. Wij maken ook projecten voor kantoren en gezondheidscentra. Ook werken wij voor zorginstellingen. Dan moet je denken aan PVC-vloeren, meubilair, maar ook het inrichten van woonvormen. Erg leuk om te doen!“

Het bedrijf heeft in die 20 jaar een uitstekende naam opgebouwd. “We zijn nog steeds heel tevreden met onze locatie in Oss. Het aanbod op de Woonboulevard is goed. En het loopt ook heel goed. Ma en mijn zus komen regelmatig helpen om hand- en spandiensten te verrichten, of gewoon een lekker kopje koffie te drinken, want dat kan bij ons ook.”

De Graauw Interieurs aan de Frankenweg 29 in Oss is open van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 - 17.30u en op zaterdag van 10.00 - 17.00u. Bereikbaar via (0412) 61 00 73 of info@degraauw.nl. Meer informatie op de website www.degraauw.nl.

Uit de krant