Inzamelingsactie voor ouders van het verdronken kind Abdyrahman 6 jaar
Inzamelingsactie voor ouders van het verdronken kind Abdyrahman 6 jaar

Inzamelingsactie voor ouders van verdronken 6-jarige Abdyrahman

Algemeen 3.862 keer gelezen

OSS/LITH | Via steunactie.nl wordt iedereen opgeroepen om een steentje bij te dragen zodat de 6-jarige Abdyrahman Ashirov een fatsoenlijke begrafenis krijgt. De jongen verdronk afgelopen woensdag in recreatieplas de Lithse Ham. Zijn lichaam werd donderdagochtend gevonden.

Abdyrahman Ashirov woonde met zijn ouders, die uit Turkmenistan komen, in een opvang in Oss. Ze waren gevlucht van Turkmenistan naar Oekraïne. Vanuit daar vluchtten ze vanwege de oorlog naar Nederland.

De 6-jarige zat ook in een taalklas van de Sterrebosschool in Oss. Samen waren ze woensdag een dagje naar recreatieplas gegaan, waar het jongetje in het water speelde terwijl zijn ouders op het strand zaten. Het kind kon niet zwemmen.

Er is (vrijdag aan het eind van de middag) inmiddels bijna 10.000 Euro opgehaald en er is ongeveer het dubbele nodig. Deze actie is opgezet met toestemming van de familie van Abdyrahman, de fam. Ashirov.

Doneren kan via https://steunactie.nl/actie/inzamelingsactie-voor-ouders-van-het-verdronken-kind-abdyrahman-6-jaar/-21621

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant