Afbeelding

Ook KPN legt glasvezelnetwerk aan in Oss

Algemeen 2.290 keer gelezen

OSS | In navolging van E-Fiber is ook KPN begonnen met de aanleg van een glasvezelnetwerk in Oss. De eerste meters kabels liggen inmiddels in de grond. 

KPN was eerder al aanwezig bij het Living Statue Festival in Oss, om de bewoners alvast voor te bereiden en informatie te geven over glasvezel. Aannemer Circet legt in opdracht van KPN ongeveer 1500 kilometer glasvezel aan waarvoor maar liefst 175 kilometer moet worden gegraven. Een afstand van Oss naar Groningen.

Het glasvezelnetwerk wordt wijk voor wijk, straat voor straat aangelegd. Rond de Oostwal wordt gestart met de aanleg. Allereerst komen glasvezelvoorbereiders bij de bewoners langs om samen het aansluitpunt in de woning en de beste aanlegroute te bepalen. Dan volgen de graafwerkzaamheden waarbij de glasvezelkabel meter voor meter in de grond verdwijnt. Woningen en winkels blijven met loopplanken bereikbaar. Als laatste wordt de kabel de woning binnen gebracht en het aansluitpunt gemonteerd.

Bewoners krijgen kosteloos en vrijblijvend een aansluiting op het glasvezelnetwerk. Of ze een abonnement afnemen bij één van de providers, beslissen ze zelf.

Uit de krant