Bibliotheek Oss.
Bibliotheek Oss.

Bibliotheek Oss en Stadsarchief verhuizen in maart naar oude Nicolaasschool

Algemeen 4.173 keer gelezen

OSS | De Bibliotheek Oss en het Stadsarchief gaat vanaf zondag 4 maart verhuizen naar de voormalige Nicolaasschool aan de Koornstraat 14-16 in Oss. De Nicolaasschool is het tijdelijke onderkomen totdat het Warenhuis in het Walkwartier eind 2025 gereed is. Op maandag 25 maart gaan om 13.00 uur de deuren van de nieuwe locatie open. 

De tijdelijke verhuizing is nodig vanwege de gebiedsontwikkeling in de Raadhuislaan. Theater De Lievekamp gaat bouwen op de plek van de huidige bibliotheek. Om het theater de ruimte te geven om snel van start te gaan met de verbouwing verhuist de Bibliotheek alvast naar het tijdelijke onderkomen. De sloop van de huidige bibliotheek begint later dit jaar. 

Twee weken gesloten
De bibliotheek is vanwege de verhuizing gesloten van maandag 11 maart tot en met zondag 24 maart gesloten. De verhuisactiviteiten starten op zondag 4 maart. “Hoewel dit wat ongemak met zich mee kan brengen, staan de bibliotheekmedewerkers klaar om bezoekers zo goed mogelijk te helpen. In deze week kunnen nog steeds boeken worden geleend en teruggebracht”, laat een woordvoerder van de bibliotheek weten. Alle andere bibliotheken blijven gedurende de verhuizing gewoon geopend op de vaste openingstijden.

Afscheid nemen
Op zondag 10 maart wordt er afscheid genomen van de bibliotheek aan de Raadhuislaan. “Dwaal nog even door het gebouw en neem afscheid van de plek waar je jarenlang kwam om boeken te lezen, te studeren, te werken en de krant door te bladeren”, aldus de woordvoerder. “Tussen 13.00 uur en 16.00 uur staat de koffie klaar. De verhuizing is dan al in volle gang, dus verwacht wel dat al delen van de collectie op karren staat en de dozen hoog opgestapeld staan.”

Meer informatie over de verhuizing vind je hier.


Download de nieuwe app van Weekblad Regio Oss
Goed nieuws voor alle liefhebbers van lokaal nieuws. Het Weekblad Regio Oss heeft een gloednieuwe nieuwsapp gelanceerd! Download vandaag nog de Kliknieuws: Regio Oss app vanuit de Google Play Store of Apple App Store om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws uit Oss en omgeving.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant