Archieffoto van de Verlichte Optocht in Berghem.
Archieffoto van de Verlichte Optocht in Berghem. Foto: Hans van der Poel

Berghemse kinderen mogen meebouwen aan carnavalswagens Verlichte Optocht

Carnaval 877 keer gelezen

BERGHEM | Stichting Carnaval Berghem, bekend van de Verlichte Optocht, organiseert dit jaar voor het eerst de kinderbouwmiddag op 27 januari. De carnavalsvereniging heeft samen met wagenbouwers de handen ineen geslagen om kinderen te laten proeven van het bouwen van een carnavalswagen en te laten ervaren hoe leuk het is om te bouwen.

De stichting vertelt: “Tijdens deze middag krijgen de kinderen te zien hoe een verlichte carnavalswagen wordt gebouwd én is het de bedoeling dat de kinderen ook echt zelf de handjes uit de mouwen steken. Lekker samen iets vormen, gazen, plakken of schilderen. Het kan en mag allemaal. Wagenbouwers zijn aanwezig om de kinderen hierbij te helpen.” Deze middag is bedoeld voor kinderen van groepen 7 en 8 in Berghem. 

Praktisch
De kinderbouwmiddag vindt plaats op vrijdagmiddag 27 januari in de Knollenschuur aan de Zevenbergseweg 19a in Berghem. Het is een vrije inloopmiddag direct na schooltijd tot 16.00 uur. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. “Kom gezellig langs en neem gerust vriendjes en vriendinnetjes mee! Ouders zijn ook van harte welkom. Er wordt gezorgd voor drinken en iets lekkers. Gepaste kleding die vies mag worden is wel handig vanwege het plakken en schilderen. Kom vooral langs met de fiets of te voet, want er zijn niet enorm veel parkeerplaatsen.” Heb je nog vragen of meer informatie nodig? Neem dan contact op via verlichteoptocht@knollenrijk.nl of met iemand van de organisatie (Paul vd Heijden op 06 31 52 36 89, Mark Vos op 06 46 33 31 63 of Tim Brok op 06 83 07 72 04).

Uit de krant