Camilla Blue met haar albums Blue en Yellow.
Camilla Blue met haar albums Blue en Yellow.

Kennismaken met,.. Camilla Blue: kleurrijk zangeres en ontwerper

Column 873 keer gelezen

LITHOIJEN | Ze groeide op in Lithoijen maar sinds zeven jaar woont en werkt Camilla Blue in Amsterdam en repeteert met haar band in Eindhoven. Regelmatig komt ze echter maar wat graag naar Lithoijen om haar (pleeg)ouders Cootje en Bert van Kilsdonk te bezoeken. In de zonovergoten riante tuin bij hun grote woonboerderij geniet ze van de weldadige rust. Camilla Blue is de artiestennaam van Joyce Deijnen. Ze zegt: “Heerlijk, even weg van de drukte, lekker hier in het groen luisteren naar de vogels. In Amsterdam hoor ik vooral de trams en super grote groene parkieten die ontsnapt zijn uit Artis.”

door Dick Hubertus

Joyce trad op 26 mei met haar vijfkoppige band op in de Groene Engel in Oss en verzorgde daar ter gelegenheid van haar 29e verjaardag een puik concert. Gisteren, 6 juni, trad ze op in de Verkadefabriek in Den Bosch en op 2 juli staat ze op het Lazy Sonny Afternoon festival in Son en Breugel. Ze vertelt: “Na de gedwongen rust in de corona periode kom ik weer lekker op gang. Ik ben veel nieuwe songs aan het schrijven die mogelijk op mijn derde album Green komen. Ik denk en druk me graag uit in kleuren. Mijn eerste album was getiteld Blue, mijn tweede Yellow. We hebben al veel ballads in ons repertoire, daarom ga ik nu meer up-tempo nummers schrijven om het gevarieerder en spannender te maken.”

“Het album Green wordt rustiger en vrolijker en is meer een reflectie van hoe ik me nu voel. Het Blue- album was wat triest. Ik voel me nu veel gelukkiger en wil niet het stempel van verdrietig pleegkind. Behalve zingen en muziek maken heb ik een webshop en verkoop mijn eigen schilderijen en tassen en ontwerp vinyl (platen) hoezen. Als ZZP-er bouw ik websites en ben grafisch ontwerper. Dat creatieve heb ik van mijn ouders. Bert is beeldhouwer en Cootje regisseur. Ik vind het fijn om veel met mijn moeder over mijn activiteiten te overleggen. Volgend jaar bestaan we met Camilla Blue 10 jaar, in dezelfde samenstelling. We zijn een echte vriendengroep, zo is onze gitarist getuige op mijn aanstaande huwelijk.”

“Waar ik best trots op ben is een heel innovatieve techniek op de vinyl versie van mijn Yellow album. Je kunt dan met je telefoon een QR-code op de hoes scannen. Terwijl je het album draait zie je beelden die bij de muziek passen. Je ziet me bijvoorbeeld in een gele jurk gitaar spelen. Wij waren de eerste in Europa met deze techniek. De techniek versterkt het geheel, maar neemt het niet over. Deze zomer hoop ik vaak hier in het heerlijk groene Lithoijen te bivakkeren en nieuwe nummers te schrijven.”
Meer info: camillabluemusic.nl.

Uit de krant