Toon: 'Heb je nog een blommetje voor me?' Hermans
Toon: 'Heb je nog een blommetje voor me?' Hermans Foto: © Gaby Hermans

KennisMakers: Walter Toon(t) Hermans

Kunst en cultuur 485 keer gelezen

OSS | In Bibliotheek Oss staat zondag 8 januari om 13.30 uur Toon Hermans centraal. Superfan Walter van Geffen uit Oss brengt dan een hommage aan de in 2000 overleden cabaretier, zanger en dichter.   

Toen Walter als kleine jongen op een bandrecorder voor het eerst Toon Hermans hoorde, raakte hij zoals hij dat zelf zegt, besmet met het ‘Toonvirus’. Vanaf dat moment verzamelde hij alles van de grote clown.

“Toon Hermans leerde mij dat humor een medicijn kan zijn om beter en luchtiger om te gaan met je zwakheden, je ellende. Toon heeft mij symbolisch de hand gegeven en mij meegenomen door het leven. Mede daardoor mag en kan ik nu zijn wie ik nu ben.”Als kleine jongen raakte Walter, zoals hij dat zelf zegt, besmet met het “Toonvirus.” De bandrecorder van zijn oma met een geluidsband van Toon maakte dat Walter een superfan werd. Walter vertelt welkt “toon” Hermans speelde in zijn leven. In de loop der jaren verzamelde Walter alles van de grote clown en hij verdiepte zich in de grootmeester en kwam zo leuke weetjes te weet over zijn idool. Als superfan en kenner geeft Walter lezingen over zijn idool.

Toon Hermans werd op 17 december 1916 geboren in Sittard. Met Wim Kan en Wim Sonneveld behoort hij tot de grote drie van het cabaret van na de Tweede Wereldoorlog. De Limburger is vooral bekend van zijn onemanshows..

De lezing maakt deel uit van de serie KennisMakers. Hierin vertellen mensen uit deze regio over hun grote passie. De entree is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant