De nieuwe accomodatie in ONK moet een soort mini 'Onder d'n Plag' worden. (foto: Rob Pluijm).
De nieuwe accomodatie in ONK moet een soort mini 'Onder d'n Plag' worden. (foto: Rob Pluijm).

ONK krijgt nieuw eigen HONK

Politiek 1.096 keer gelezen

OVERLANGEL/NEERLOON/KEENT | Het wordt allemaal wat duurder dan oorspronkelijk gepland, maar het College van B & W van de gemeente Oss vindt het toch een goed idee dat er een nieuwe accommodatie voor Overlangel, Neerloon en Keent wordt gebouwd.

Het dorpengebied Overlangel, Neerloon en Keent (ONK) wil al enkele jaren een eigen accommodatie voor verenigingsactiviteiten. De gemeente besloot eerder om met de gemeenschap ONK een basisplan te maken voor een toekomstbestendige ruimte voor ontmoeten en sport op het korfbalterrein van TOG. De planuitwerking en –uitvoering gebeurt door de initiatiefnemer stichting HONK (Huis voor Overlangel, Neerloon en Keent). 

Het uitgewerkte plan is ongeveer 2 keer groter dan het oorspronkelijke voorkeursscenario (407 m2 t.o.v. 185 m2). Zo heeft HONK duidelijk kunnen maken dat het meer ruimte nodig heeft om grotere evenementen te kunnen organiseren, en is er bijvoorbeeld een goede keuken nodig. Het stadsbestuur gaat daar in mee. Wethouder Frank den Brok: “We hebben er lang over gesproken, want er is een hele grote investering voor nodig, zeker als je de investering uitrekent per persoon, maar we vinden het toch de moeite waard. Vandaar dat we nu snel een goed bestemmingsplan hopen te kunnen presenteren.”

De nieuwe accommodatie gaat ongeveer 2,5 miljoen Euro kosten. Daarvan neemt de gemeente er 1,7 voor haar rekening, het overige geld komt uit eigen middelen van HONK en subsidies.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant