Tim Zwijsen, Jara van der Steen en Leon Thé
Tim Zwijsen, Jara van der Steen en Leon Thé

Urban-sportpark Sibeliuspark weer stapje dichterbij

Algemeen 10 keer gelezen

OSS | Een groot urban-sportpark in Oss. Het is de droom van vele sportievelingen. Een droom ook die weer een stapje dichter bij de werkelijkheid is gekomen met de oprichting van de Stichting Urban Ox Park. 

Het doel van deze nieuwe stichting moge duidelijk zijn: het realiseren van een urban-sportpark in Oss. In de gemeente Oss waren er voorheen drie losse initiatieven door verschillende groepen mensen. Er lagen plannen voor een pumptrack, voor een skatepark (voor steppers, skateboarders en fietscrossers) en voor een zogenoemd calisthenicspark. Calisthenics staat bekend als verzamelnaam voor alle oefeningen die met het lichaamsgewicht worden uitgevoerd.
“Deze werden vooral concreet vanaf maart 2020, toen alles stil kwam te liggen door corona. Het enige wat zowat nog kon, was buiten sporten. Toen zijn er verschillende initiatieven ontstaan”, zegt Tim Zwijsen, een van de mensen van het calisthenicspark.

Samen sterk
Het was een oplettende wijkcoördinator die de verschillende partijen bij elkaar bracht door ze te koppelen. Onder het motto ‘samen sterk’ zijn de initiatiefnemers verder gegaan met hun plannen waardoor een urban-sportpark waar al deze sporten samenkomen, steeds meer in beeld kwam. “Met het oprichten van de stichting is er een officiële stap gezet. Nu kunnen we bijvoorbeeld een eigen bankrekening openen om geld binnen te halen middels fondsen of crowdfunding. We verwachten dat een urban-sportpark zo’n 700.000 euro zal gaan kosten. De gemeente heeft al aangegeven dat indien wij 30 procent zelf realiseren, zij bereid is de rest te co-financieren”, aldus Zwijsen, die secretaris is van de nieuwe stichting. In het bestuur zitten verder Jara van der Steen als voorzitter en Leon Thé als penningmeester. Buiten het statutair bestuur zijn er nog meer Ossenaren actief voor de stichting; dat zijn Ronny van Dinther, Angelica Geertsema, Esther Kruit, Carlo Smits en Robin van Casteren.

Sibeliuspark
De locatie voor het Urban Ox Park die de initiatiefnemers op het oog hebben is het Sibeliuspark. “Er zijn 33 potentiële locaties onderzocht, maar deze kwam als beste uit de bus”, aldus Zwijsen, die inmiddels al contact heeft met de wijkraden Ruwaard en Zuid. “Bewoners en toekomstige bewoners willen we van alle plannen van meet af aan op de hoogte houden. Gelukkig is iedereen enthousiast.”

Lees het complete interview woensdag in Weekblad Regio Oss

Uit de krant

Uit de krant