Grote Zaal - theater De Lievekamp
Grote Zaal - theater De Lievekamp Foto: Hans van der Grient

‘Jubelende evaluatie’ Theater van de Stad

Algemeen 636 keer gelezen

OSS | De gemeente Oss is zeer te spreken over Theater van de Stad, het project van De Lievekamp om meer Ossenaren naar het theater te krijgen. Volgens burgemeester Buijs–Glaudemans heeft er een “jubelende evaluatie” plaatsgevonden.

Dit betekent dat het project ook volgend jaar en in 2024 wordt voortgezet en dat de gemeente Oss daar een flinke som geld voor beschikbaar stelt. “Bij het verlenen van subsidie vanuit Oss Innoveert hebben we commitment uitgesproken richting Theater De Lievekamp. Ook de Provincie heeft een startsubsidie gegeven met als voorwaarde een blijvende financiële betrokkenheid van de gemeente. Theater De Lievekamp heeft aan de subsidievoorwaarden voldaan en heeft Theater van de Stad verankerd in haar organisatie. Sterker nog: ze heeft het leidend principe gemaakt binnen de programmering en organisatie en is een voorbeeld voor andere theaters”, zo stelt het College van B en W.

De gemeente wil voor Theater van de Stad structureel 20.000 Euro per jaar beschikbaar maken. Burgemeester Buijs-Glaudemans is dan ook zeer te spreken over het project: “Denk alleen maar aan ‘de Bende van Oss’. Dat was toch zeer in trek bij veel Ossenaren.”

Over Theater van de Stad
Elk jaar komen er zo’n 100.000 bezoekers naar Theater De Lievekamp om te genieten van één van de bijna 250 voorstellingen. En toch zijn er mensen uit Oss en de kernen die nooit in het theater komen. Onbekend maakt onbemind. Met het project Theater van de Stad krijgt iedereen de kans om de weg naar het theater (terug) te vinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant