't Stuupke in Heesch mag weer open
't Stuupke in Heesch mag weer open

Eigenaar ‘t Stuupke in Heesch wint rechtszaak en de snackbar gaat weer open

Algemeen 10.761 keer gelezen

HEESCH | Drie maanden lang kon Clive Paesch niet doen wat hij het liefste doet: friet bakken in zijn eigen snackbar ’t Stuupke in Heesch. Maar afgelopen week won Paesch de rechtszaak tegen de verhuurder van het pand en komende week gaat ‘t Stuupke weer open.

Paesch, die sinds 2003 aan de Vinkelsestraat in Heesch zijn snackbar runt, is verheugd over de uitspraak. ‘’De handelswijze van verhuurder vind ik jammer. Daar ben ik boos en verdrietig om. Maar dat ik nu weer mijn grote passie mag gaan uitoefenen en mijn klanten weer mag verwelkomen in ‘t Stuupke maakt me wel heel blij’’.

Conflict
Het conflict tussen de verhuurder van het pand en Paesch, die zijn zaak graag wil uitbreiden, bereikte drie maanden geleden een hoogtepunt toen Paesch een aangetekende brief ontving, waarin de verhuurder de huurovereenkomst per 1 september 2022 opzegde.

Sloten vervangen
Verhuurder geeft als reden aan dat Paesch de onderneming heeft beëindigd zonder hem hiervan schriftelijk, aangetekend en tijdig van op de hoogte te stellen, waarop de verhuurder de sloten van het bedrijfspand vervangt en de postbus verwijdert. Hierop neemt Paesch de advocaat R. Yigitalp in de arm die, nadat de verhuurder weigert Paesch toegang tot het pand te verlenen, een kort geding aanspant.

Uitspraak rechter
De rechtbank boog zich afgelopen week over de kwestie. Volgens de rechter staat vast dat verhuurder de huurovereenkomst niet rechtsgeldig heeft opgezegd en het vervangen van de sloten aldus onrechtmatig is geweest. Binnen vier dagen moet verhuurder de sleutels van de vervangen sloten van ’t Stuupke overhandigen aan de ondernemer. Elke dag dat hij in gebreke blijft, kost hem 250 euro, tot een maximum van 20.000 euro. Verder worden de door huurder geleden en nog te lijden schade in een bodemprocedure van verhuurder teruggevorderd.

Uit de krant

Uit de krant