Afbeelding

Oss trekt zijn handen af van besluit huisartsenpost

Algemeen 3.859 keer gelezen

OSS | “De gemeente Oss heeft geen formele positie om sluiting van de huisartsenpost in Oss te voorkomen. Als gemeente hebben we wel een belang om de gezondheidszorg voor de inwoners zo hoog mogelijk te houden”, zo luidt het antwoord van wethouder Thijs van Kessel op vragen van de SP omtrent het mogelijke voorgenomen besluit om de huisartsenpost in Oss definitief te sluiten.

Van Kessel zegt verder: “Vanuit mijn rol als wethouder vind ik het belangrijk om gesprekspartner te zijn en te blijven over dit onderwerp met de huisartsen en de huisartsenpost. Ik heb daarom ook regelmatig contact met de huisartsen, ook over dit onderwerp.”
De SP zegt aanwijzingen te hebben dat de huisartsenpost definitief gaat sluiten in Oss en ook vanuit de huisartsen zelf is gebleken dat een overgrote meerderheid van de huisartsen sluiting van de huisartsenpost een goed idee vindt.

100.000 inwoners
Op de vraag van de SP of de wethouder vindt dat er in een stad van bijna 100.000 inwoners een huisartsenpost moet zijn, antwoord Van Kessel:
“Ik vind het van groot belang dat de gezondheidszorg (inclusief de huisartsenzorg) van alle Osse inwoners zo goed mogelijk is en dat het zorgaanbod in Oss op peil blijft. Daar blijf ik me voor inzetten binnen de mogelijkheden die ik heb.”

Bezegeld
Daarmee lijkt het lot van de huisartsenpost in Oss bezegeld, want zegt de wethouder Zorg en Welzijn: “Afgelopen maand heeft de Huisartsenpost Oost-Brabant een peiling uitgezet onder de Osse huisartsen. 86% van de Osse huisartsen heeft aangegeven vóór sluiting van de huisartsenpost in Oss te zijn. De respons bij deze peiling was 80%.”

Gesprekken
“Ik ben zeer zeker bereid om met de Osse huisartsen in gesprek te gaan over de overwegingen en zou dit willen combineren met een gesprek over het voorgenomen besluit van de Huisartsenpost Oost-Brabant dat in het begin van het nieuwe jaar wordt verwacht”, zo besluit Van Kessel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant