Stichting de Maasveren in gemeentelijke handen?
Stichting de Maasveren in gemeentelijke handen?

SP trekt opnieuw aan de bel over stichting de Maasveren

Algemeen 1.026 keer gelezen

OSS | De SP-fractie in Oss heeft opnieuw zorgen geuit over stichting de Maasveren. De socialisten opperen dat de stichting wellicht beter in gemeentelijke handen kan komen, zodat een stabiele verbinding tussen de maasoevers gegarandeerd blijft. Deze week maakte Stichting de Maasveren een aantal wijzigingen bekend, waaronder het tijdelijk en gedeeltelijk uit de vaart nemen van de veerpont Megen-Maasbommel en het opnieuw verhogen van de tarieven.

Deze maatregelen hebben te maken met de financiële situatie van de Maasveren. Onder ander vanwege twee coronajaren zijn er fors minder inkomsten geweest endoor de hoge inflatie nemen de kosten toe.

Volgens de SP worden de vaartijden mogelijk verder versoberd en zou de huidige veerpont Megen - Maasbommel zelfs mogelijk worden vervangen door een fiets- envoetgangersveer. “De SP wenst een stabiele oeververbinding te hebben zodat scholieren, toeristen, personeel, ondernemers, forenzen en andere reizigers, weten waar ze aan toe zijn en kunnen vertrouwen op continuïteit van de overzettingen”, aldus SP-raadslid Bas van der Voort.

De SP verwijst ook naar de in 2022 aangenomen motie ‘Zorg dat de 5 veerverbindingen blijven bestaan’, en wil dat de gemeente Oss in actie komt om de veerverbinding voort te laten bestaan. ‘’De gemeenteraad van Oss verklaarde eerder dat de Maasveren van algemeen belang zijn. Het is maar de vraag of de huidige wijzigingen het algemeen belang dienen. De SP vindt dat er serieus onderzocht moet worden of de veerponten in gemeenschappelijke handen gebracht kunnen worden”, zo zegt Van der Voort.

Ook vraagt de SP wat het stadsbestuur gaat doen als de veerbinding Megen – Maasbommel verdwijnt en wat het college vindt van de tariefverhoging.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant