Afbeelding
Foto: SP Oss

Park & People kapt 9 bomen in het Sibeliuspark in plaats van 29 na protest omwonenden

Algemeen 1.094 keer gelezen

OSS | Ontwikkelaar Park & People heeft besloten om het inrichtingsplan van het Sibeliuspark aan te passen en daarmee 20 bomen te sparen. Dit betekent dat er uiteindelijk 9 bomen gekapt gaan worden. Omwonenden kwamen in verzet nadat pas toen de kapvergunning voor de 29 bomen al door de gemeente Oss was verleend er door de ontwikkelaar linten werden opgehangen waarmee de aangevraagde vergunning openbaar werd gemaakt. De werkzaamheden in het park gaan waarschijnlijk op 19 februari van start.

Naar aanleiding van de ontstane commotie besloot Park & People met de omwonenden in gesprek te gaan tijdens een wandeling door het park. Daarop werd de toezegging gedaan dat er voorlopig niet gekapt zou worden. Op basis van die gesprekken heeft Park & People daarna opnieuw naar het plan gekeken en besloten om 20 van de bomen alsnog niet te kappen. Omwonenden werden daarover geïnformeerd tijdens een door de wijkraad Ruwaard georganiseerde bijeenkomst op donderdag 8 februari. 

Wandeling
“De wandeling met omwonenden is heel waardevol geweest om feedback op te halen. Hierdoor zijn we in samenwerking met de gemeente tot een aangepast plan gekomen waarbij we zowel een multifunctioneel park kunnen realiseren en er zoveel mogelijk bomen worden behouden,” zegt Jurgen Pennings. Hij is projectcoördinator bij Heijmans, het bedrijf dat samen met Hendriks Bouw en Ontwikkeling de ontwikkelaar Park & People vormt.

Start werkzaamheden
De werkzaamheden starten, na goedkeuring van de gemeente, op 19 februari. Naast het kappen van de negen bomen, vindt er ook onderhoud plaats waarbij dood hout en zaailingen worden verwijderd. De stammen van de gekapte bomen krijgen volgens Park & People weer een plek in het park. “Naar verwachting zijn de werkzaamheden na de zomer afgerond en is het park klaar voor gebruik”, aldus de ontwikkelaar. “In het najaar vindt dan nog de aanplant plaats van 107 extra bomen.” Het is echter van belang om oude bomen te behouden omdat deze veel meer CO2 uit de lucht halen dan jonge bomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant