Afbeelding

Geen kermisfeesten op Eikenboomgaard; naar alternatief wordt nog gezocht

Centrum 2.498 keer gelezen

OSS | Wethouder Dolf Warris wil nog steeds proberen om een alternatieve activiteit te organiseren op de Eikenboomgaard tijdens de kermis, nu is gebleken dat de kermisfeesten daar opnieuw geen doorgang vinden. “We zijn met de kermisexploitanten aan het overleggen hoe we toch iets kunnen organiseren. De exploitanten willen daarbij graag meedenken.”

Donderdag werd duidelijk dat de enige ondernemer van Oss die zich nog inzette voor kermisfeesten op de Eikenboomgaard, Antoine van den Bergh van café ’t Berghje, de pijp aan Maarten gaf. Er is te weinig ruimte om daar rendabele feesten te organiseren die voldoen aan alle veiligheids- en geluidseisen.

SP-raadslid Leroy Vossenberg stelde donderdagavond in de Osse gemeenteraad vragen over het opnieuw niet doorgaan van de kermisfeesten: “Schandalig dat het niet doorgaat. We hebben er enorm voor gelobbyd om het dit jaar eindelijk door te laten gaan en we eisen opheldering van de wethouder.”

Warris stelt dat de gemeente tot het uiterste is gegaan om de feesten op de Eikenboomgaard door te laten gaan. Hij vindt het te vroeg om nu al te concluderen dat het locatieprofiel ter plekke onwerkbaar is. ,,We zijn in overleg met de Kermisbond of er een alternatieve activiteit op de bewuste plek mogelijk is.” De wethouder verwacht daar eind volgende week meer over te weten. 

Verder wilde Warris donderdagavond toch nog benadrukken dat er in Oss nog flink gefeest kan worden tijdens de kermis, namelijk op de Peperstraat, Terwaenen, het Barbarapark en de Berghemseweg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant