Desray, zangeres van 2 Brothers on the 4th Floor, op 2 september in Berghem.
Desray, zangeres van 2 Brothers on the 4th Floor, op 2 september in Berghem.

2 Brothers on the 4th Floor knallen als vanouds

Event 1.640 keer gelezen

BERGHEM | Op donderdag 31, vrijdag 1 september, zaterdag 2 september én zondag 3 september zullen de magische poorten van het Hoessenbosch Festival weer open gaan. Dit jaar met thema: Fairytales! Dit jaar is er zelfs een extra grote mainstage. Alsof de tijd heeft stil gestaan zullen op zaterdag 2 september 2 Brothers on the 4th Floor het publiek meenemen ‘back to the 90’s’. “Een half uurtje knallen met de grootste hits”.

2 Brothers on the 4th Floor is een Nederlandse eurodancegroep, die in de jaren negentig van de twintigste eeuw zijn succesperiode beleefde. Zangeres is Desray: “De oprichters van de groep, de broers Bobby en Martin Boer, waren al jaren met muziek aan het experimenteren op hun slaapkamer, op de vierde verdieping in de Utrechtse wijk Zuilen. In 1993 kwam ik erbij, en we scoorden eigenlijk meteen een knoeperd van een hit met Never Alone. Ik zat net in mijn jazz-opleiding op het Conservatorium. Het ging allemaal heel erg snel toen.”
De groep had succes in landen als Nederland, België, Duitsland, Tsjechië, Noorwegen, Finland, Zuid-Afrika, Chili, Israël, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. “We zijn gestopt na de jaren 90, in 2001. In 2006 kwam er weer een aanvraag voor de opening van een discotheek, en toen hebben we de draad weer opgepakt. Hetzelfde team, de originele bezetting, aangevuld met MC rapper Masta Ez en twee danseressen.”

“We nemen het publiek weer mee naar de jaren ’90. De fans van toen zijn met ons meegegroeid, en hebben ook kinderen gekregen. En die vinden ons ook te gek. Twee generaties die swingen en zingen op onze muziek. We bouwen gewoon een feestje op het podium en het is voor veel mensen zo fijn om weer terug in de tijd te gaan. We maken toch tijdloze muziek dat nog steeds heel veel gedraaid wordt op de radio.”

2 Brothers on the 4th Floor speelt een half uur lang, alle hits: “Het is eigenlijk een soort van cultmuziek geworden, we zitten ook in de New Kids films, en dat vindt de jeugd van nu natuurlijk ook tof. Onze drie grootste hits worden door iedereen woordelijk meegezongen. We spelen iedere week, al jaren. Wat mij betreft gaan we nog even door, zolang we het leuk vinden. Daarnaast ben ik ook bezig met mijn eigen muziek, heb ik een boek geschreven en mijn eigen album uitgebracht. Sinds ik twee jaar geleden borstkanker kreeg, is mijn leven enorm veranderd. Ik doe eigenlijk alleen nog wat ik leuk vind of waar ik energie van krijg en dat geldt zeker ook voor de Two Brothers”, zo besluit Desray.

Meer informatie op
https://2brothersonthe4thfloor.nl/ of https://www.desray.nl.
Kaarten zijn verkrijgbaar via:
https://hoessenboschfestival.nl.

Uit de krant