Loek Buys
Loek Buys Foto: Henk ten Hulscher

Loek Buys benoemd als interim-directeur theater De Lievekamp

Kunst en cultuur 1.041 keer gelezen

OSS | Loek Buys is benoemd tot interim-directeur van theater De Lievekamp. Hij volgt Jeroen Zwartjes op die vorige maand die zijn functie als directeur-bestuurder voortijdig neerlegde. De wervingsprocedure voor een nieuwe vaste directeur is begonnen, het theater hoopt deze in september te benoemen.

“De 68-jarige Buys heeft inmiddels een rijke ervaring in de theaterwereld”, laat het theater weten. “Zo is hij sinds 2006 directeur van Theater Junushoff in Wageningen. Deze functie blijft hij twee dagen in de week vervullen. De overige drie dagen is hij als interim-directeur actief in theater De Lievekamp. Buys was in de afgelopen seizoenen interim-bestuurder in diverse theaters, zoals in onder andere Zoetermeer, Cuijk en Meppel. Tevens is hij oprichter en directeur van Buys Culturele Profielen in Nijmegen.”

‘Fijn theater’
Buys laat weten uit te kijken naar zijn tijdelijke invulling in De Lievekamp: “Theater De Lievekamp is een fijn theater, dat is de eerste conclusie na mijn eerste werkweek. Fijne mensen om mee te werken, een dijk van een programma-aanbod en een publieksbereik om U tegen te zeggen. En als geboren Brabander voelt het een beetje als thuiskomen om in Oss aan de slag te gaan, al is het tijdelijk.”

Overbrugging
Buys neemt het interim-directeurschap op zich om de periode tussen het vertrek van Zwartjes en de aanstelling van een nieuwe vaste directeur voor De Lievekamp te overbruggen. De wervingsprocedure voor deze vaste directeur is ondertussen in volle gang. Het theater verwacht de opvolger van Buys in september te kunnen benoemd.


Download de nieuwe app van Weekblad Regio Oss
Goed nieuws voor alle liefhebbers van lokaal nieuws. Het Weekblad Regio Oss heeft een gloednieuwe nieuwsapp gelanceerd! Download vandaag nog de Kliknieuws: Regio Oss app vanuit de Google Play Store of Apple App Store om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws uit Oss en omgeving.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant