Afbeelding

Muze Misse: 'Stralen, meezingen en genieten'

Kunst en cultuur 69 keer gelezen
OSS – Penny Klamer, organisator van Muze Misse, heeft een fijne neus voor aanstormend talent. Nog voordat Miss Montreal en Ellen ten Damme doorbraken, stonden ze al op de planken van het Osse muziekfestival. Met Jett Rebel is het opnieuw raak. Hij treedt zondag 6 juli op in het Jan Cunenpark. Samen met een grote diversiteit aan artiesten gaat hij bewijzen dat Muze Misse een festival is voor iedereen.

[image=280625]

Of dat ze enig idee had wie Jett Rebel was? Klamer “Die vraag is mij regelmatig gesteld toen hij nog minder bekend was. Ik had al vroeg door dat deze artiest een zeer sterke live performance kan neerzetten. Dat is precies wat we nodig hebben op Muze Misse. Niet alleen goed kunnen zingen, maar zeker ook het publiek meetrekken, sfeer maken. De line-up is gevarieerd, maar dat is toch wel de gemene deler”, vertelt Klamer. Samen met Henk Sterken zit ze op het terras in de Osse binnenstad. Het tweetal vertelt wat de nieuwe editie van Muze Misse te bieden heeft. Er wordt een blik omhoog geworpen. De lucht kleurt grijs. “Dat moeten we straks niet hebben. Maar als het weer slecht wordt, kunnen we het festival afdekken met een overkapping die ook vaak wordt gebruikt voor feesten op de Heuvel.” Alles moet goed geregeld zijn. Het liefst nog beter dan voorgaande jaren het geval was. “Maar het moet wel Muze Misse blijven. Een gemoedelijk feest in het Jan Cunenpark. Die locatie is zó sfeerbepalend.”

Trots
Nieuw zijn het kinderpodium, een groot LED-scherm, een cocktailbar en schepijs. “Vorig jaar kregen we in de gaten hoe de kinderen losgingen op Gers Pardoel. Niet de allerjongsten, maar een leeftijdscategorie erboven. Een vergeten groep, eigenlijk. Daar hebben we onze programmering dit jaar beter op aangepast. We zijn er trots op: er zit een strakke lijn in. Zo beginnen we met Joris Huisband, de man met een eigen kindertheater die de kids perfect weet te vermaken. Ook Monique Smit en Tim Douwsma zijn immens populair bij de jeugd.” Later volgt de persoonlijke favoriet van Klamer: Wouter Hamel. “Ja, je eigen smaak mag ook best terugkomen in de programmering. Wat een uitstraling heeft Hamel. Uiteindelijk gaat, na Nederlandstalige meezingers, het dak er volledig af met Handsome Poets en Rebel. Van de 3JS naar de Poets: het kán gewoon. Stralen, meezingen en genieten. Het gaat ook dit jaar weer gebeuren. Dáár doe je het voor.” Ook in Museum Jan Cunen is het een en ander te doen tijdens het festival. Denk bijvoorbeeld aan theaterworkshops. Kaarten bestellen? http://www.muzemisse.nl. Hier is tevens de volledige line up te vinden.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant