Het Titus Brandsmalyceum in Oss.
Het Titus Brandsmalyceum in Oss.

Leerlingen Titus Brandsmalyceum maken Pakje Kunst

Onderwijs 848 keer gelezen

OSS | In het kader van 100 jaar Titus Brandsmalyceum is januari de maand van de creatie. In deze maand gaan alle leerlingen tijdens de les beeldend aan de slag met het vullen van een pakje kunst. Ze worden daarbij begeleid door een aantal gastdocenten waaronder een aantal oud-leerlingen.

Pakje Kunst is een initiatief waarbij lokale kunstenaars op een laagdrempelige manier onder de aandacht gebracht worden in de eigen regio. Zo krijgen kopers toegang tot het kunstaanbod in de regio. De kunstwerken zijn ter grootte van een pakje sigaretten en trek je uit oude mechanische sigarettenautomaten. In een doosje kan je iedere kunstvorm tegenkomen. 

Automaten
Pakje Kunst is een initiatief van Ro-Nalt Schrauwen, beeldend kunstenaar uit Tilburg. Ro-Nalt is oud-docent van het TBL. In december 2016 werden de eerste drie automaten in Tilburg in gebruik genomen. Ondertussen is dit aantal gegroeid naar 52 automaten verspreid over 36 steden in heel Nederland en doen er meer dan 1500 kunstenaars mee met het project.

Pakje Kunst kopen
Van 30 januari tot en met 3 februari kan iedereen die wil een pakje kunst uit de automaat op school trekken. Je trekt een Pakje Kunst uit nieuwsgierigheid, als cadeau voor een vriend(in), als iets extra’s bij een bos bloemen, als iets bijzonders, als verzamelobject, of gewoon voor de leuk. De Pakjes Kunst kunnen door bezoekers van de Open Dag van het Titus Brandsmalyceum op 3 februari ook gekocht worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant