Nelissenstraat in Berghem. (Foto Google Maps)
Nelissenstraat in Berghem. (Foto Google Maps)

SP wil informatie van College B&W betreffende sloopplannen Mooiland in Berghem

Politiek 1.140 keer gelezen

OSS/BERGHEM | De SP wil informatie van het College van B & W van Oss over de plannen van woningcorporatie Mooiland om sociale huurwoningen in Berghem te slopen. Onlangs zijn de bewoners uit de Bernhardstraat, Broersstraat, Nelissenstraat en Parlevlietstraat door de verhuurder, woningcorporatie Mooiland, op de hoogte gesteld van de sloopplannen voor hun sociale huurwoningen. Voor veel bewoners komen deze plannen als een onaangename verrassing. Uit een enquête van de SP blijkt dat een meerderheid van de 75 huishoudens in Berghem tegen deze sloopplannen is.

Uit presentaties van woningcorporatie Mooiland blijkt dat de plannen en de fasering van de plannen zich al in de uitwerkingsfase bevinden. Omdat de renovatie, sloop en nieuwbouw in samenspraak met de gemeente plaats zal moeten vinden om de vergunningverlening zo soepel mogelijk te laten verlopen, zal één en ander in een vroeg stadium ambtelijk en/of bestuurlijk zijn voorgelegd aan de gemeente. Hier is de gemeenteraad van Oss niet van op de hoogte, zo stelt de SP.

Mooiland heeft de plannen inmiddels in uitvoering gebracht. De tijd voor zowel de bewoners als de gemeenteraad is daarmee sterk ingeperkt. Dit noodzaakt een snelle beschikbaarheid van gegevens over de plannen van woningcorporatie Mooiland, voor zover de gemeente daarbij betrokken is. 

De fractie van de SP wil daarom, op grond van artikel 42, snel duidelijkheid krijgen over de documenten, verslagen en informatie-uitwisseling tussen de gemeente Oss en woningcorporatie Mooiland aangaande het dossier sloop en nieuwbouw in de Bernhardstraat, Broersstraat, Nelissenstraat en Parlevlietstraat, en inzicht in alle besluiten en vergunningen die zijn verleend.

Mooiland wil de 75 woningen in twee fases slopen. De eerste 46 woningen worden volgens de planning over twee jaar gesloopt, de andere 29 zijn over zes jaar aan de beurt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant