De Meteoor, Oude Lithweg in Oss
De Meteoor, Oude Lithweg in Oss

Gemeente stelt De Meteoor in staat om energieklimaat in de MFC te verbeteren

Politiek 579 keer gelezen

OSS | Op 1 september 2016 onderging MFC De Meteoor een renovatie om te dienen als een multifunctioneel centrum. Dit centrum herbergt twee basisscholen, kinderopvang, en een gemeenschapshuis. Het gemeenschapshuis maakt gebruik van een klimaatbeheersingssysteem dat alle ruimtes gelijktijdig verwarmt en ventileert.

Het gemeenschapshuis is door de jaren heen veranderd. Het fungeert nu steeds meer als een ontmoetingsplek en een voorziening voor zorg en welzijn. Er zijn steeds meer activiteiten voor kwetsbare gebruikers, maar dit heeft geleid tot klachten over temperatuur en luchtkwaliteit. Hierdoor maakt het bestuur zich zorgen over de kwaliteit, beschikbaarheid, en betaalbaarheid van hun diensten.

Onderzoek heeft aangetoond dat de bestaande verwarmings- en ventilatiesystemen niet voldoen aan de diversiteit aan functies en gebruik van MFC De Meteoor. Om deze problemen op te lossen en energie te besparen, zijn aanpassingen en optimale afstelling van de systemen nodig. Dit stelt gebruikers in staat om het klimaat, de ventilatie en het energieverbruik beter te beheren.

B en W van Oss stelt een bedrag van € 81.000,- inclusief btw beschikbaar voor de noodzakelijke aanpassingen.

Uit de krant