Karin Krachting (links) en Femke Schep achter de toonbank van bakkerij Antoon en Frans in Megen.
Karin Krachting (links) en Femke Schep achter de toonbank van bakkerij Antoon en Frans in Megen. Foto:

VDG stelt vragen over sluiten Bakkerij Antoon en Frans in Megen

Politiek 2.157 keer gelezen

MEGEN | De VDG maakt zich ernstig zorgen over de sluiting van Bakkerij Antoon en Frans in Megen. Volgens de partij zijn het personeel en de cliënten gisteren geïnformeerd over het sluiten van deze bijzondere bakkerij van de stichting Dichterbij.

De VDG maakt zich niet alleen zorgen over de cliënten, het personeel en de bewoners van Megen, zo stelt de partij. Maar ook over Acropolis en de impact op de exploitatie, het verliezen van wederom een voorziening in Megen en een sociale ontmoetingsplek met een bijzondere uitstraling waar zowel de client als de jonge Megenaar zijn eerste contacten legt.  Bovendien krijgt Acropolis er weer een lege ruimte bij, met een speciale inrichting, waar je niet zomaar een nieuwe huurder voor vindt.

VDG hecht veel waarde aan deze kwetsbare groep gebruikers en goede gemeenschapsvoorzieningen, zo zegt ze, maar op dit moment is het niet duidelijk hoe dit er in Megen uit gaan zien. Gezien die onduidelijkheid en daar mee samenhangende onrust die onder de gebruikers, cliënten en inwoners van Megen is ontstaan, heeft de VDG een aantal vragen aan het College van B en W gesteld.

Men wil weten wat de redenen voor het nemen van deze beslissing zijn en ook of er voor de cliënten passende en vervangende dagbesteding wordt georganiseerd. Bovendien vraagt VDG zich af wat er nodig is om deze voorziening te behouden en welke rol de gemeente daarbij speelt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant