Abe Straatsma en Stanley Walters, mede-eigenaren van Slazenger Padel Centre.
Abe Straatsma en Stanley Walters, mede-eigenaren van Slazenger Padel Centre.

Slazenger Padel Centre, nog twee jaar dé club voor Padel

Zakelijk 1.127 keer gelezen

BERGHEM | Eigenlijk stond het complex aan de Osseweg in Berghem op de nominatie om gesloopt te worden, zodat er op termijn huizen gebouwd kunnen worden. Maar de projectontwikkelaar die het pand gekocht heeft, heeft geen haast en dus wordt een deel van sportcentrum gehuurd door Slazenger Padel Centre. Mede-eigenaren Abe Straatsma en Stanley Walters zijn er maar wat blij mee.

“Wij zijn hier vorig jaar gestart. Ik heb een bouwbedrijf in padelbanen en Stanley exploiteert de padelbaan in Houten. Ik kom oorspronkelijk uit Berghem en toen wij hoorden dat deze hal leeg kwam te staan, maar dat het nog wel een tijd kon duren voordat er gesloopt en gebouwd zou gaan worden, zagen wij dat als een mooie kans om dit pand te huren”, vertelt Straatsma. “We hebben een huurovereenkomst van twee plus één. Dus twee jaar, met een optie voor een derde jaar”, haakt Walters in. “De projectontwikkelaar en de gemeente moeten nog om tafel om de woningbouwplannen hier voor de toekomst te bespreken, en wat daar uitkomt horen we in oktober.”

De nieuwe exploitanten hebben drie tennisbanen opgeofferd en er zes padelbanen neergelegd. Hierdoor kun jij het gehele jaar door padel beoefenen. Straatsma: “De sport bestaat al vanaf 1969 en tien jaar geleden ben ik zelf in Spanje, waar het na voetbal de tweede sport is, in aanraking gekomen met padel. Sindsdien ben ik verkocht. In Nederland waren er tien jaar geleden nog maar vier baantjes, dus ben ik zelf padelbanen gaan verkopen, en dat heeft een enorme vlucht genomen.”Walters: “Padel is heel erg laagdrempelig. Als je bijvoorbeeld voor het eerst gaat tennissen ben je de meeste tijd ballen aan het rapen. Als je voor het eerst gaat padellen, dan kun je het eigenlijk meteen spelen. De baan is wat kleiner, het racket zit wat dichter bij je hand, je hebt dus heel snel een ‘fun-beleving.’ Mensen kunnen snel een balletje overslaan en dan is het dus meteen een leuk spelletje. En op hoger wereldlijk niveau doen bijvoorbeeld de dames al heel aardig mee. Wat dat betreft is de sport enorm gegroeid in Nederland.”

Padel is zeker geen hype. Straatsma: “Je ziet steeds meer toernooien. Groot voordeel is ook de leeftijd. Tennis is enorm vergrijsd, Padel trekt een veel jongeren doelgroep. Jongeren vinden het aantrekkelijk omdat het zo dynamisch is. Voor Padel heb je eigenlijk alleen sportschoenen, sportkleding, ballen en een padelracket nodig. Die heb je al voor een paar tientjes. Dat hoeft allemaal niet veel te kosten. Ten opzichte van tennis zitten er minder kosten aan.”

Wekelijks komen er 1000 mensen over de vloer bij het Padel Center. Ook bedrijfsuitjes en kinderfeestjes worden er georganiseerd. Walters: “Wat dat betreft is het wel jammer dat het ooit tegen de vlakte gaat. Dat er ooit huizen gebouwd gaan worden hier, is wel zeker. Maar wanneer precies, is niet bekend. En tot die tijd, misschien nog wel een jaar of twee, kan iedereen hier terecht voor Padel, maar ook voor tennis, squash, kegelen en een hele gezellige avond voor bedrijven en vrijgezellenfeestjes.”

Slazenger Padel Centre aan de Osseweg 38 in Berghem is iedere dag open.
Meer info, of aanmelden voor een les of huren van een baan, kan via slazengerpadelcentre.nl/.

Uit de krant